Advertisement

Geen Primavera Sound Madrid 2024 meer door kritiek en logistieke problemen

Te voet van de Ciudad del Rock naar de tramhalte in Arganda del Rey, in de vroege ochtend na Primavera Sound 2023 in Madrid. © Tim Vernimmen

Er komt in 2024 geen nieuwe editie van Primavera Sound Madrid. Het festival stuitte dit jaar op de nodige obstakels, die de organisatie ervan weerhouden om het evenement nogmaals op te zetten.

Het was dit jaar de eerste en meteen de laatste versie van Primavera Sound Madrid. Het idee begon zo mooi: na het succes van de Primavera festivals in Barcelona, zou een week later hetzelfde evenement in Madrid plaatsvinden. Met een identieke line-up, die bestond uit grootste namen als Blur en Depeche Mode, leek het een festival te worden waar mensen nog lang over zouden napraten. Dat gebeurde ook, alleen niet op de manier die de organisatie had gehoopt.

De eerste dag viel in het water door een slechte weersverwachting en werd geannuleerd. Daarna volgden dagen vol kritiek. Het festival was onmogelijk te bereiken (en vooral te verlaten). Primavera Sound vond plaats in de Ciudad del Rock, op bijna veertig kilometer buiten Madrid. Daarnaast waren de rijen voor eten en drinken eindeloos. Logistiek liep alles wat fout kon lopen, daadwerkelijk in de soep. Die chaos heeft de organisatie doen besluiten dat er geen Primavera Sound Madrid 2024 zal plaatsvinden.

Succes in Barcelona en Porto

Op de website van het festival wordt in een nieuwsbericht aangegeven dat ‘het een van de meest gecompliceerde evenementen ooit’ was voor Primavera Sound. Het warme welkom van het publiek en de samenwerkende instanties is niet voldoende voor de organisatie om door te zetten. Dat besluiten ze na ‘weken van uitputtende evaluaties’. Zelfs als de wil er wel was geweest, heeft Madrid geen geschikte locaties ter beschikking voor een festival van deze grootte. Een nieuwe editie in de toekomst wordt niet uitgesloten door de directeur.

Ondanks alle problemen in Madrid, beleefden festivalgangers in Barcelona en Porto wel vrijwel vlekkeloze edities met grootste line-ups. Volgend jaar vinden in deze steden wel Primavera Sound festivals plaats. De data zijn ook al bekend. In Barcelona kunnen we weer een grandioos affiche verwachten van 30 mei tot en met 2 juni. In Porto geniet je een week later van mooie muzikale acts (en goedkope Super Bock).

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 30 mei - 2 juni 2024
Line-up
SZA
PJ Harvey
Mitski
SZA, PJ Harvey, Mitski +91 meer
Tickets Kopen