Organisatie Wildeburg begint nieuw festival met livemuziek

Volgend jaar kunnen we voor het eerst genieten van het evenement ‘Wilde Weide’. Het nieuwe festival met live muziek wordt opgezet door Kultlab, de organisatie achter het succesvolle Wildeburg en Into The Woods.

Het is nog maar een paar dagen geleden sinds de 2023 editie van Wildeburg. Eentje die helaas voortijdig afgeblazen moest worden vanwege het dreigende noodweer. Gelukkig is er niet veel tijd om. te treuren, want de organisatie laat weten druk bezig te zijn met een nieuw evenement genaamd ‘Wilde Weide’. Het festival gaat zich voornamelijk richten op live acts.

Hoewel het nieuwe festival op dezelfde locatie zal plaatsvinden als Wildeburg, doet dit kleine broertje alles dus net even iets anders. De focus op het nachtprogramma is minder prominent. Aangezien het voornemen is om zoveel mogelijk live artiesten te boeken, zullen er daardoor minder elektronische optredens op het programma staan. Programmeur Bas Veekens vertelt dat de verhouding op 75 procent live, 25 procent elektronisch ligt. Die verdeling zal zich vertalen naar de vier podia die Wilde Weide heeft.

Intiem

Het nieuwe festival zal dus een andere focus qua programmering hebben, maar nog steeds de intieme en mysterieuze sfeer van Wildeburg behouden. Met een paar kleine stages en onbekende parels belooft het een mooi ontdekkingsavontuur te worden in Kraggenburg. En als het festival qua aankleding ook maar een beetje in de buurt komt van haar grote broer, valt er genoeg plezier voor het oog te beleven. Binnenkort maakt Wilde Weide bekend wie de curatoren zijn. Spoiler alert: het worden artiesten die eerder op Wildeburg of Into The Woods hebben opgetreden. Hoe leuk is dat?

De data van de eerste editie kun je alvast blokkeren in je agenda. Het festival vindt plaats van 5 tot 7 juli, tegelijk met Down The Rabbit Hole en één week voor Wildeburg. Meer informatie over de kaartverkoop is er nog niet, maar we hopen dat we ons geluk niet hoeven te beproeven in een loterij zoals bij Wildeburg het geval is.

Wilde Weide Logo

Wilde Weide 2024

Locatie
Nederland
Kraggenburg, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Kopen