Festivals gaan niet door vanwege noodweer

DTRH
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Onder andere de organisatie van Bospop en Awakenings 2023 hebben laten weten de zondag van de festivals niet door gaan. In delen van het land is het code oranje en wordt er noodweer verwacht.

De kogel is door de kerk, de zondag van Bospop 2023 gaat niet door. De organisatie laat weten in verband met de weersverwachtingen de laatste dag van het festival te cancellen. Het KNMI verwacht stevige onweersbuien en in onder meer Limburg en Noord-Brabant is er zelfs kans op grote hagel stenen van 2-4 cm. Daarom is vanuit veiligheidsoverwegingen besloten de laatste dag af te lassen. Festivalgangers worden verzocht om thuis te blijven en de camping bezoekers worden verzocht om rustig en snel naar huis te gaan.

Awakenings 2023

Ook de organisatie van Awakenings 2023 heeft laten weten de zondag van het festival niet door te laten gaan. De organisatie schrijft dat ze met “pijn in hun hart” de keuze hebben moeten maken maar dat de veiligheid van de bezoekers het aller belangrijkste is. De mensen die verblijven op de camping hebben een mailtje gekregen en worden gevraagd snel en veilig de camping te verlaten. In de loop van de week komt het festival met meer details wat dit betekent voor mensen met een zondag kaartje. Nu is het nog niet duidelijk of deze mensen hun geld terug krijgen of niet.

Wildeburg 2023

Vandaag vindt ook de laatste dag van Wildeburg 2023 plaats. Op de website laat de organisatie weten dat ook zij hebben besloten om de rest van de dag af te lassen. “Dit is geen gemakkelijke beslissing en we snappen dat dit voor iedereen een teleurstelling is” zegt de organisatie. Campingbezoekers worden gevraagd de camping te verlaten en dagbezoekers kunnen niet langer het terrein op komen.

Naast alle festivals worden ook optredens afgelast. Zo zouden Suzan en Freek vandaag optreden in het Openluchttheater De Goffert. Dit concert is ook afgelast en verplaatst naar 16 september in verband met code oranje.

Awakenings ADE 2023: Adam Beyer Presents Drumcode Logo

Awakenings ADE 2023: Adam Beyer Presents Drumcode 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19 oktober 2023
Line-up
Adam Beyer
Bart Skils
Juliet Fox
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.