Kijk terug: Queens of The Stone Age op Rock Werchter 2023

De festivalzomer komt langzaam maar zeker weer tot zijn einde. Gelukkig kunnen we nog genieten van de beste optredens op de weides. Denk alvast na over je ultieme favoriet en breng je stem uit voor de beste festivalact van het jaar. Vandaag in de spotlight: de show van Queens of The Stone Age op Rock Werchter 2023.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Maandenlang speculeerden we over de komst van Josh en Homme en co. naar festivals in de Benelux. Het was nogal een achtbaan: zowel de ziekte en vechtscheiding van Homme als enkele geannuleerde concerten in de Verenigde Staten hielden fans in spanning. Maar uiteindelijk: eind goed, al goed. De mannen weten als geen ander hoe ze een ijzersterk optreden moeten neerzetten. Tel daar ook nog een nieuwe plaat bij op, waardoor liefhebbers van de desert rock mogen spreken van een glorievolle zomer.

In de Benelux deden Queens of the Stone Age zowel Pinkpop 2023 als Rock Werchter 2023 aan. De optredens bliezen het publiek zodanig omver, dat ze de headliners in Landgraaf achter zich lieten en als beste act van het weekend uit de bus kwamen. Ook het wederzien op de Werchterse weide viel in goede aarde en leverde een heerlijke show op met oude en nieuwe hits. Dat optreden is gelukkig gefilmd en hieronder volledig terug te zien.

Thuiswedstrijd

Queens of The Stone Age zijn geen onbekenden voor het Belgische festivallandschap en stonden voor de achtste keer op het podium van Rock Werchter. Voor de Amerikanen is het kleine Werchter dus als een warm bad. Dat bleek ook weer tijdens deze editie. Het enthousiaste publiek gaat los op klassiekers als ‘No One Knows’ en ‘Go With The Flow’. Maar er is ook ruimte voor spontaniteit. De heren lassen even een momentje in om bassist Mikey Shoes te feliciteren met zijn ‘verjaardag’ (“It’s not his fucking birthday, I’m just kidding!”). En het nieuwe negen minuten durende nummer ‘Straight Jacket Fitting’ krijgt haar live debuut.

Het is niet alleen weerzien met het rockende Belgische publiek, maar ook met een specifieke oude bekende. In 2018 zorgde een man in Spidermankostuum voor een hilarisch optreden op het hoofdpodium. Op Rock Werchter 2023 was deze gemaskerde vedette weer aanwezig (weliswaar vertolkt door een andere fan) en mocht hij de main stage betreden samen met zijn helden van Queens of The Stone Age. Eén ding weten we zeker: voor hem wordt dit sowieso de beste festivalact van het jaar.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.