Headphones voor silent disco Lowlands 2023 binnen een uur al op: zo fix je er nog één

Lowlands 2023 donderdag
Foto: Thomas Heijligers / Festileaks (Lowlands 2023)

Het hoofdprogramma van Lowlands 2023 start op vrijdag, maar traditiegetrouw is er op donderdagavond een silent disco op het terrein. De headphones hiervoor waren vanaf 15:00 te verkrijgen, maar een uur later al helemaal op.

Het koptelefoontekort op de opwarmavond van Lowlands is de afgelopen jaren flink berucht geworden. Ervaren festivalgangers wisten wat ze konden verwachten, en dus stonden er al honderden mensen te wachten toen om 15:00 de uitgiftedesk voor de silent disco openging.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks (Lowlands 2023)

Lowlands verzorgde naar eigen zeggen maar liefst 30.000 headphones voor de Headphone Disco dit jaar. Meer schijnt niet te kunnen, omdat zo ongeveer alle leveranciers uit hele land worden opgetrommeld om dit bij elkaar te krijgen. Lowlands heeft een capaciteit van 55.000 mensen.

Tips om nog aan koptelefoons te komen

Wil je toch graag meedoen met de Silent Disco in de Bravo of India? Dan kun je in de rij gaan staan bij het uitgiftepunt. Die vind je tussen Cape Lowlands en Planet Paradise: zie ook de plattegrond van Lowlands 2023.

Maar hier een gratis pro-tip van ons: ga niet in de rij staan voor de uitgifte, maar spreek mensen direct aan na een paar uur. Geef ze er eventueel een extra muntje of biertje voor. Dan lukt het doorgaans wel om er nog een aantal te bemachtigen.

Bovendien kiezen veel mensen er ‘voor de zekerheid’ voor om extra koptelefoons te halen. Regelmatig zie je mensen met 10+ headphones lopen, en kiest de helft van de vriendengroep er vervolgens voor lekker op de camping te blijven. Zij zijn al lang blij als ze er vanaf kunnen komen zonder nog helemaal terug te lopen.

Een koptelefoon kost in principe niks, behalve een borg van 5 munten. Je kunt ze tot 05:00 inleveren; de silent disco zelf is tot 03:00.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks (Lowlands 2023)

Alternatieven

Gelukkig is er nog meer te doen op de donderdag van Lowlands. In de Bravo en de India vindt dan wel de Headphone Disco plaats, maar daarnaast kun je naar de Hacienda (house, disco, hiphop), X-Ray (bubbling & twerken) of ArmadiLLow. Daar wordt gewoon muziek uit de speakers gedraaid, hoewel op een lager volume. Lowlands mag op donderdag in verband met de vergunning nog niet voluit beats pompen.

Meer weten over wat je allemaal kunt doen op de opwarmdag van Lowlands, en welke acts of genres waar geprogrammeerd staan? Lees dan ook: Dit kun je al doen op de donderdag van Lowlands 2023.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.