Hoogtepunten van Loveland 2023: surprise b2b’s, varen op het meer en shoppen bij de vintage winkel

Foto: Instagram @lovelandnl
Foto: Instagram @lovelandnl

Afgelopen weekend stond de 26ste editie van Loveland op de planning. Wat in 1995 ooit begon als een klein zwembadfeestje met een privevinylcollectie van Marnix Bal, is nu uitgegroeid naar een weekendfestival met zes stages, een groot buitenzwembad en meer dan 70 artiesten op de line-up. Wij zochten voor jullie uit waarom dit zeker de moeite waard is om dit festival te bezoeken.

In 1995 werd Lovelandfestival voor het eerst (vermomd als goededoelenevenement) georganiseerd. Het evenement vroeg aandacht voor veilige seks en de winst ging naar het AIDS-fonds; housefeestjes hadden toen namelijk nog niet dezelfde reputatie als nu. Het festival heeft op een aantal verschillende plekken plaatsgevonden, maar blijft sinds 2018 terugkomen in het Sloterpark in Amsterdam. In 2018 werd ook de eerste editie van twee dagen georganiseerd en die tweede dag is nu niet meer weg te denken. Loveland is een festival waar goede elektronische muziek centraal staat, maar waar tegenwoordig ook veel meer te doen is dan alleen dansen. Wij hebben acht highlights voor je op een rijtje gezet.

Het buitenzwembad

De eerste editie van Lovelandfestival werd gegeven in een zwembad en sindsdien is een zwemgelegenheid elk jaar een terugkerend thema. Zwemmen in het meer in het Sloterpark mag niet vanwege de blauwalg die er in het water zit. Als je lekker wil afkoelen kan dat in het grote buitenzwembad wat uitkijkt op de Arenastage; perfect om even een pauze te nemen van de dansvloer en lekker te dobberen op een flamingo of zwaan. 

Maak een tochtje over het water in een zwanenbootje

Dat je niet mag zwemmen in het meer betekent niet dat je er niet op kan. Je kan samen namelijk een rondje varen over het meer in een leuk zwanenbootje. Door te trappen gaat het bootje vooruit en kan je een stukje van het festival vanaf het water zien. Dit is zeker een unieke manier om even naar het festival te kijken. Voor één munt mag je 20 minuten over het water fietsen.

Shoppen en knutselen bij de vintage winkel

Naast de Arenastage staat een kleine vintagewinkel met allemaal tweedehands kleding en twee hele leuke dames. Hier kan je gratis shoppen en de kleding pimpen met de nodige glitters. Is het ’s avonds toch wat koeler? Dan kan je hier dus een nieuwe trui uitkiezen! Daarnaast vertelt ‘Oma’ je graag het sprookje van Repelsteeltje met natuurlijk een wijze les.

Dansen bij een spontane b2b van Mall Grab & Kettama

KETTAMA en Mall Grab stonden na elkaar op het programma van de zaterdag van Loveland 2023. Wanneer wij komen aanlopen bij de set van Kettama staan ze al samen achter de dj-decks. Om 20:30, wanneer Mall Grab eigenlijk alleen de Nest-tage zou afsluiten, blijven ze samen draaien. De muziek gaat alle kanten op van ‘one more time’ tot wat hardere techno; een feestje maken ze er zeker van.  

Losgaan op de party boot

Naast zes stages met muziek vaart er ook een party boat over het meer. Hier wordt er gezorgd voor een intieme ‘house party vibe’ met vrolijke house tunes. Er passen niet heel veel mensen op dus je moet geluk hebben dat je nog mee kan als hij aanmeert. Gezellig is het zeker, de hele dag wordt er namelijk hard gedanst op de boot.

Tot rust komen bij de drumles

Naast de X-stage kan je een stukje doorlopen en tot rust komen aan het meer. Hier zijn de nodige hangmatten en zitzakken om lekker in te relaxen. Daarnaast staat hier een trio op de drums hele rustgevende tunes te maken. Er staat een tiental drums waar elke festivalganger even kan gaan zitten en meedoen met de jamsessie. Het perfecte plekje met een rustige vibe.

Afsluiten bij nog een surprise b2b van Mochakk en Dixon

Door transportproblemen kon Marco Carola helaas niet de Arena afsluiten. Als surprise blijft Mochakk dus twee uurtjes langer draaien samen met Dixon die eerder op de dag op de Rise-stage stond. Samen stonden ze de laatste twee uurtjes te springen en wisten ze de Arena perfect af te sluiten.

Relaxen in de massage stoel

Voor wie echt even helemaal relaxed weer de dansvloer op wil gaan, kan ook een massage krijgen. Aan het meer staat een grote tipitent met drie massagestoelen waar je even helemaal vertroeteld kan worden. Tien minuten kost je drie muntjes maar het is het meer dan waard. Daarna sta je namelijk helemaal relaxed met ontspannen schouders weer vooraan te dansen.

Kortom er is genoeg te doen, te zien en te beleven op Loveland. Naast dansen bij de verschillende stages kan je varen, shoppen, lekker eten, chillen in de zon en tot rust komen bij een massage. Er is zeker genoeg om een weekend lang vermaakt te worden!

Loveland 2024

In 2024 is Loveland terug! Op 10 en 11 Augustus 2024 vindt het festival weer plaats in het Sloterpark. Hiervoor zijn al een beperkt aantal Blind Birds in de verkoop gegaan. Voor €89,50-, sta je het hele weekend weer te dansen aan het slotermeer. Koop deze tickets via de Loveland website. Daarnaast heeft de organisatie aankomend jaar een speciale Loveland Card. Dit is een passe-partout voor Loveland van Oranje, weekend tickets voor Loveland festival en 909 festival. Voor maar €139,50-, sta je dus vijf dagen te dansen op drie verschillende festivals. Met de prijzen van kaartjes en muntjes tegenwoordig is dit dus echt een verassend goeie deal. Ook deze passe-partout kan je kopen via de Loveland website.

Loveland van Oranje Logo

Loveland van Oranje 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 27 april 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen