Terugkijken: Young Fathers op Best Kept Secret 2023

Photo: Presskit via Ninja Tune

Het einde van de festivalzomer nadert en daarmee is het terugblikken en nagenieten begonnen. Denk alvast na over je favoriete en best optredens op de festivalweides en breng je stem uit op de beste festivalact van het jaar. Vandaag lichten we de show van Young Fathers op Best Kept Secret 2023 voor je uit.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Het lijkt een onmogelijke opgave. Tussen grote namen en unieke boekingen zoals The 1975, The Chemical Brothers, Aphex Twin en Oscar and the Wolf opvallen. En toch is Young Fathers een act die dit voor elkaar krijgt. Door de energie, diverse en intense shows was dit op voorhand al een must see voor de bezoekers in Hilvarenbeek. De band met ‘hiphopbeats on steroids‘ die gecombineerd worden met soulvolle klanken wisten de verwachtingen meer dan waar te maken in de TWO. Naast de tweede passage op Best Kept Secret 2023 waren de Schotten ook op festivals als Rock en Seine, Glastonbury en Bilbao BBK Live te zien.

Best act van Best Kept Secret 2023

De missie van Young Fathers was duidelijk: de hele TWO in Hilvarenbeek moet plat. Op de vroege zaterdagavond van 19:00 tot en met 20:00, tussen Two Door Cinema Club en Goldband wordt het publiek bij het tweede podium weggeblazen. Met de defibrillator rechtstreeks op de boezem: zo straalden ze hun energie af op het aanwezig publiek, dat uit de hand at van het Schotse collectief.

Vanaf openingsnummer ‘Queen is Dead’ is de toon gezet. Al vroeg in de set klinkt publieksfavoriet ‘Get Up’. Later kan ook ‘In My View’ rekenen op een goed ontvangst. Het dak gaat er pas echt af bij ‘Shame’, dat wordt onthaald als een ongekroonde koning. In een bloedhete TWO wordt het publiek een show van jewelste voorgeschoteld. Niet voor niets wordt het optreden van Young Fathers op Best Kept Secret als beste optreden van het weekend gekozen.

Het optreden in Hilvarenbeek was het enige festivaloptreden in de Benelux. Daarmee zagen bezoekers niet alleen een enorm goed optreden, maar ook een unieke festivalshow. Is Young Fathers met de show in Hilvarenbeek de titel “beste festivalact van het jaar” waard? Deel jouw top 10 lijstje voor de Festivalacts Top 100 en laat je stem horen!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2025

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 13-15 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen