Ed Sheeran bevestigt eerste twee festivals voor 2024

Ed Sheeran

De eerste grote bevestiging voor komend seizoen is een feit. De wereldberoemde zanger Ed Sheeran zal in 2024 op minstens twee festivals te bewonderen zijn.

Vandaag is het feest voor het Duitse Hurricane & Southside en het Noorse Stavernfestivalen. Deze twee festivals maken de eerste namen voor de posters van 2024 bekend, waaronder singer-songrwiter Ed Sheeran. Voor Hurricane Southside geldt dat er zelfs sprake is van een ‘exclusieve festivalshow’. De concerten vinden aan het eind van juli en het begin van juli plaats.

De afgelopen maanden is de Britse muzikant druk bezig geweest met optreden in Noord-Amerika. Dat deed hij in het kader van zijn eigen ‘+–=÷x’ tour, vernoemd naar zijn albums. Eerder was hij ook in de grootste stadions van Europa te zien. De populariteit van Ed Sheeran zorgt ervoor dat hij deze locaties met gemak gevuld krijgt. Toch lijkt hij de festivals niet nog niet ontgroeid en keert hij volgend jaar terug.

Optredens in de Benelux?

Opnieuw op de weide staan en een bevestigd optreden in een van onze buurlanden; de kans dat we Ed Sheeran in 2024 op festivals in de Benelux gaan zien, wordt steeds groter. Maar op welke poster mag hij de hoofdplek innemen? De capaciteiten van de bevestigde evenementen verschillen nogal. Het terrein van Hurricane Southside biedt ruimte voor ongeveer evenveel bezoekers als Megaland, de basis van Pinkpop. Stavernfestivalen is daarentegen een veel kleiner evenement. Daar komen rond de 35.000 bezoekers, wat eerder te vergelijken is met een grotere versie van Best Kept Secret.

Sheeran stond in 2014 voor het laatst op een festival in Nederland. Toen deed hij Pinkpop aan met een spot op de late middag. In datzelfde jaar stond de muzikant op Pukkelpop. Gaan we volgend jaar na tien jaar eindelijk weer meezingen met ‘Shape of You’, ‘Photograph’ of ‘Perfect’? Het zou een mooi jubileum zijn.

Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2024

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 21-23 juni 2024
Tickets Kopen