Penispit, Discoproof en cross-over sets: 4 hoogtepunten van All Points East 2023

Girl in Red at All Points East 2023

De line-up van All Points East 2023 heeft de verwachtingen overtroffen. Eerder schreven we al over het indrukwekkende optreden van Erykah Badu en de headline-waardige show van Haim. Deze vier momenten waren volgens ons absolute hoogtepunten van het festival in Londen.

1. Girl in Red mengt zich in de menigte

girl in red is voor velen een hoogtepunt op All Points East 2023. De set ontploft wanneer de zangeres het publiek vraagt om een wall of death te vormen. “Dit is de meest penisachtige moshpit die ik ooit heb gezien,” zegt ze als het Londense publiek er niet in slaagde een cirkel vormen, maar in plaats daarvan een lange penisvormige opening creëert. Hoe dan ook, ze staat zelf in het middelpunt en op het hoogtepunt van het nummer wordt ze liefdevol verpletterd door de dolenthousiaste toeschouwers.

2. Chromeo neemt La Roux mee voor ‘Bulletproof’

Ze hadden het al gedaan op Coachella 2023, maar toch: het is een grote verrassing als de heren van Chromeo hun goede bekende La Roux tevoorschijn toveren op All Points East 2023 om de indieklassieker ‘Bulletproof’ uit de zeroes te vertolken. Het publiek zingt enthousiast mee terwijl Elly wild over het podium danst. Chromeo en La Roux brachten eerder deze week de nieuwe ‘Discoproof’-versie van het nummer uit en die klinkt – warempel – discoproof.

3. Romy brengt dansers op het podium (en doet zelf mee)

Romy, zangeres van indie-legende The xx, is live een interessante verschijning. Half dj-set, half live-set: ze weet beide werelden te verenigen op tijdens één optreden. Maar hoe kun je een elektronische set om 18.00 uur in de middag op All Points East 2023 naar een euforisch niveau tillen, terwijl de mensen nog relatief nuchter zijn en de zon nog schijnt? Met acht extravagante dansers, die over het hele podium paraderen en tijdens het dj-gedeelte indrukwekkende choreografieën laten zien, kom je al een heel eind. Romy waagt zelf ook een danspasje, tot grote vreugde van het publiek.

4. Confidence Man geeft het grootste feestje

Parodie of perfectie? Confidence Man verdeelt muziekliefhebbers zeker met hun energieke kijk op indiepop. Met die twijfels veegt het Australische duo echter meteen de vloer aan. Ze weten absoluut de beste sfeer van het weekend te creëren. De tent barst uit zijn voegen op All Points East 2023 en iedereen – en dan bedoelen we ook echt iedereen – danst mee op hits als ‘Don’t You Know I’m in a Band’, ‘Boyfriend (Repeat) en ‘Holiday’.

All Points East Logo

All Points East 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
London, Verenigd Koninkrijk
Datum 18-28 augustus 2023
Line-up
Dermot Kennedy
Jungle
Haim
Tickets Niet meer beschikbaar.