De belangrijkste data om in de gaten te houden voor Rock Werchter

Photo: Tuur Penninckx / Rock Werchter

Een groot deel van lol zit in voorpret, dus kijken wel nu al reikhalzend uit naar de volgende editie van Rock Werchter. Wanneer komen de aankondigen over de eerste namen, informatie over de kaartverkoop en het blokkenschema? Wij kijken naar voorgaande jaren en helpen je zo de belangrijkste data voor Rock Werchter te omcirkelen in je agenda.

Een festival is meer dan de 3 of 4 dagen genieten op het terrein. De voorpret begint de dag na de vorige editie eigenlijk al. Niets is minder waar voor Rock Werchter. Vaak lopen bekendmakingen in aanloop naar het festivalweekend van september tot en met mei. Alle grote bekendmakingen van de afgelopen jaren hebben wij voor je op een rijtje gezet hieronder.

Eerste namen en wishlist

In voorgaande jaren werden de eerste namen over het algemeen eind oktober of half november bekendgemaakt. Zo kondigde de organisatie vorig jaar in oktober Stromae als eerste headliner aan. Uitzonderingen hierop waren de edities van 2021 (eerste namen in juli) en 2022 (eerste namen in maart), al hadden deze afwijkingen ook te maken met (de nasleep van) corona. Vlak voor de aankondiging van de eerste naam (meestal een handvol weken) opent de wishlist. De wensenlijst voor 2024 ging op 20 september van start en sloot op 11 oktober.

Gebaseerd op deze informatie kan je de laatste twee weken van oktober alvast extra alert zijn op Rock Werchter-nieuws. Mocht er dan niets naar buiten gebracht worden, dan is de kans groot dat dit half november gebeurt.

Ticketverkoop

Rock Werchter bracht vóór corona de informatie voor de ticketverkoop meestal halverwege november naar buiten. Vorig jaar kwam de organisatie echter een maand eerder met de bekendmaking.

Aangezien er voor de kaartverkoop meestal al minstens één grote naam bekend is en dit tot dusver nog niet zo is, lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat de informatie rondom tickets nog in oktober verschijnt. Zet hiervoor dus eerder maar een cirkel rond half november. Na de start van de kaartverkoop (meestal één of twee weken na het delen van de informatie rondom de kaartverkoop) worden meestal stapsgewijs pakketjes namen gedeeld. De datum waarop de combitickets uitverkopen wisselt nogal, maar meestal is dit in het voorjaar van het jaar van de betreffende editie. Dus ook na het begin van de ticketverkoop kan je nieuws van het Belgische festival verwachten.

Line-up en blokkenschema

De line-up wordt over het algemeen compleet gemaakt in maart. De volledige festivalposter kan je dus waarschijnlijk in de eerste week van maart verwachten.

Het blokkenschema verschijnt meestal enkele maanden voor de start van Rock Werchter zelf. Dit blijkt vaak eind maart of begin april te zijn. Blok hiervoor dus maar de laatste week van maart en de eerste week van april in je kalender.

Meer speculeren?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste geruchten over Rock Werchter en meespeculeren over de namen van 2024? Praat dan mee op ons Festival Forum!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen