Stromae eerste headliner voor Rock Werchter 2023

Photo: Michael Ferire

Stromae is de eerste headliner voor Rock Werchter 2023. Op donderdag 29 juni zal de Belgische zanger de eerste dag van het festival afsluiten. Dat bevestigt de organisatie via haar socials.

De eerste naam voor het grootste festival van onze zuiderburen is bekend. Niemand minder dan Belgisch’ trots Stromae sluit de eerste dag van Rock Werchter 2023 af. Nadat de popster deze zomer al op Lowlands en Sziget 2023 stond is volgend jaar Rock Werchter aan de beurt. Negen jaar geleden sloot Stromae ook al een dag op de Werchterse weide af.

Eerste aankondiging

Het had er alle schijn van dat Muse als eerste naam voor komende editie zou worden aangekondigd. Al is de boeking van Stromae na zijn zegereeks van afgelopen zomer geen verrassing. Door zijn shows die zich kenmerken door een strakke choreografie met genoeg ruimte voor dans en visueel spektakel gooit de zanger hoge ogen. Zo eindigde hij ook als tweede in de Festivalacts Top 100.

Andere namen

Ook voor de andere headliners zijn er geruchten genoeg. Naast de bevestiging van Stromae en de leak van Muse is het niet ondenkbaar dat Arctic Monkeys, Florence + The Machine of Kendrick Lamar de bovenkant van de line-up sieren. Het is nog te vroeg om met zekerheid te zeggen wie en of er één van deze namen op Rock Werchter 2023 verschijnt. Maar wat is er nou leuker dan alvast te speculeren? Overtuig andere Rock Werchter-fans op het Festileaks-forum.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben