Festileaks tipt: Audio Obscura x ADE 2023

Foto door: Yvette de Wit

Met ADE 2023 voor de deur is de hype en voorpret natuurlijk in volle gang. Vijf dagen lang staat onze hoofdstad in het teken van elektronische muziek en zijn er talloze events waar je kunt genieten van optredens van de beste dj’s. Om het bos aan feestjes toch een beetje overzichtelijk te houden tussen alle boom boom boom-events leggen wij een aantal Audio Obscura evenementen van ADE 2023 onder de loep.

Amsterdam Dance Event pakt wederom groot uit met meer dan 200 venues en ruim 2.500 artiesten. Dat de keuze reuze is, zacht uitgedrukt, een understatement. Echter kunnen zoveel opties uiteraard tot keuzestress leiden. Gelukkig zijn we niet te beroerd om je een handje te helpen.

Alle ADE-events die donderdag, vrijdag en zaterdag georganiseerd worden door Audio Obscura vinden plaats in de RAW Factory. Het gebouw, dat normaliter door het leven gaat als het hoofdkantoor van G-Star Raw, bevat een industriële sfeer die uitstekend bij de evenementen van Audio Obscura passen. Genoeg reden dus om dit jaar een van deze feestjes een bezoekje te brengen. Voor de twee finale events van Audio Obscura tijdens ADE kunnen we wederom in The Loft terecht.

Donderdag 19/10: Audio Obscura x Cuttin’ Headz ADE

Het eerste evenement van Audio Obscura ADE 2023 is in samenwerking met het platenlabel Cuttin’ Headz, dat sinds 2014 bestaat met The Martinez Brothers aan het roer. Voor liefhebbers van house is dit een uitstekend evenement om ADE mee af te trappen. Op de poster is onder andere een prachtige b2b van Nederlandse bodem te zien. Uiteraard draaien de Amerikaanse broers zelf ook een plaatje en kunnen we een heuse special guest verwachten.

Donderdagnacht 19/10: Audio Obscura w/ Chris Stussy, Benny Rodrigues, BELLA, Matisa

Wie naast tickets heeft gegrepen voor Audio Obscura x Cuttin’ Headz, maar Chris Stussy en Benny Rodrigues toch graag wil zien, heeft geluk. Aansluitend op het bovenstaande evenement, draaien de twee heren nogmaals in de RAW Factory. Echter zullen zij zich in de nacht van elkaar scheiden en voorzien beide dj’s het publiek van een losse set. Dat neemt niet weg dat we een fantastische nacht tegemoet gaan met Audio Obscura tijdens ADE.

Vrijdag 20/10: Audio Obscura x 10Y R LABEL GROUP

Vrijdag overdag is het volle bak in de RAW Factory. Kobosil’s R LABEL GROUP, dat dit jaar 10 kaarsjes mag uitblazen, heeft een flinke hoeveelheid dj’s uitgenodigd. Met maar liefst 4 b2b’s van onder andere Kobosil himself & Klangkuenstler en DJ Stingray 313 b2b DJ Spit is het flink beuken geblazen. Maar ook met de solosets is niks mis. Cera Khin, die alle ravers verplicht naar de technogym stuurt tijdens haar set, zal er net zo hard tegenaan gaan. En vanuit Amerika zien we Sara Landry, die begin 2022 de zeer succesvolle Bad Bitches Flip Vol.1 uitbracht. Een EP waarin ze 4 nummers van vrouwelijke rappers omtoverde tot keiharde technobangers.

Een ding is zeker, de BPM in de RAW Factory ligt een stuk hoger dan de snelheid waarmee de auto’s over de naastgelegen A10 rijden. Dus voor wie het niet hard genoeg kan, is dit hét perfecte Audio Obscura evenement tijden ADE 2023.

Vrijdagnacht 20/10: Audio Obscura ADE w/ Mathame [3HRS]

Tijdens de avonduren wordt het tempo weer wat omlaag geschroefd in de RAW Factory. Maar dat betekent niet dat de kwaliteit achteruit gaat. Want met een 3 uur durende set van niemand minder dan Mathame weet je dat er een topnacht op het programma staat. De Italiaanse broers stonden eerder deze zomer al op Awakenings Summer Festival, Coachella en Tomorrowland en mogen nu hun kunsten achter de draaitafels tijdens ADE bij Audio Obscura laten zien (of horen).

Zaterdag 21/10: Audio Obscura x Outlier w/ Bonobo

Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij de laatste Audio Obscura dag. Ook hier zien we weer een flinke lijst namen op de line-up van het dag-evenement staan. Naast de Britse Bonobo schitteren namen als carlita, Henrik Schwarz en Âme – die samen met Trikk het podium betreedt. Met de andere drie dj’s wordt er ongetwijfeld gezorgd voor de meest melodieuze ritmes in de RAW Factory op 21 oktober. Laten we hopen op een zonnige dag, want de zon door de ramen, gecombineerd met deze heerlijke muziek, zijn de juiste ingrediënten voor een fantastische dag.

Zaterdagnacht 21/10: Audio Obscura x Maceo Plex

Als afsluiter van deze reek Audio Obscura feestjes, zien we een all nighter van Maceo Plex. De Amerikaan is een graag geziene gast bij de organisatie en hun publiek, dus een vreemde boeking is dit absoluut niet. Met zijn Melodieuze techno vult hij de zaterdagnacht in de RAW Factory en zal hij de voetjes van menig, dan wel niet alle, bezoekers van de vloer laten bewegen. Daarnaast heeft hij ook een verrassing in petto. We kunnen namelijk nieuw werk verwacht van zijn aankomende album ’93. Een heerlijke afsluiter van Audio Obscura in de RAW Factory tijdens ADE 2023.

Audio Obscura ADE finales in The Loft

Naast de events in de RAW Factory, organiseert Audio Obscura ook nog twee evenementen in The Loft. Deze iconische locatie bevindt zich hoog in de A’dam toren en biedt daarom fantastisch uitzicht over de stad. Wie op zondag nog energie voor een grande finale, zal zich hier uitstekend vermaken.

De Sunrise-slot is toegewezen aan Adriatique. Het Zwitserse dj duo, wiens muziek in het straatje van Kölsch en Tale of Us ligt, verziet tijdens de opkomende zon het publiek van heerlijke beats en melodieën. Tickets voor dit evenement gaan op 11 oktober in de verkoop. Om kans te maken op een ticket die je je in te schrijven voor de pre-sale.

In de middag nemen Bonobo en DJ Tennis het stokje over. Zij hebben de eer gekregen om ADE voor Audio Obscura af te sluiten. Vanaf 16u ’s middags nemen de twee dj’s plaats achter de draaitafel en zullen daar niet weg te slaan zijn tot 23u. Zij zorgen ongetwijfeld voor een magische afsluiting van Amsterdam Dance Event. Net als de ADE Sunset finale, zijn tickets op 11 oktober te bemachtigen voor mensen die zich hebben gepreregistreerd.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18-22 oktober 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.