Heeft het publiek nog energie voor Cera Khin tijdens deze laatste avond van Dour 2023?

Cera Khin mocht zondagnacht aantreden in de Boombox. De Tunesische dj staat bekend om haar stevige technosets met uitstapjes naar onder andere industrial hardcore, psy-trance en schranz. Maar hebben de bezoekers op Dour na 5 dagen nog een beetje energie voor de set van Cera Khin?

Cera Khin heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Waar ze voor corona nog in kleine zalen stond te draaien, kom je haar nu tegen op grote festivals als Awakenings en DGTL. En dit weekend maakte ze ook op Dour haar debuut.

Ze staat geprogrammeerd op de zondagnacht als een van de laatste acts. Aangezien het Dour-publiek al op de eerste dag vol energie De Balzaal betrad, vinden wij het moeilijk te geloven dat er nog bezoekers over zijn met puf om heel de set lang uit de plaat te gaan. Maar misschien weet Cera Khin de festivalgangers te betoveren met een magische set waardoor ze toch nog een laatste keer alles kunnen geven.

Daarnaast staat ze ook nog eens tegenover headliner Aphex Twin. Nu is dat niet de meest mainstream act van het festival, maar Cera Khin zal toch haar best moeten doen om de Boombox vol te krijgen.

De toon gelijk gezet

Cera Khin treedt aan na de Portugese dj ØTTA, die al op een flink tempo staat te draaien. Wanneer Cera Khin haar plaats achter de dj booth overneemt is de Boombox al redelijk volgelopen. Het is wel duidelijk dat het publiek nog lang niet is uitgefeest en er nog één avond goed tegenaan wil gaan.

De eerste beats worden direct goed ontvangen. Handen schieten in de lucht en vuisten gaan hard op en neer op het ritme van de muziek. Rustig aan doen is overduidelijk niet de insteek van de Tunesische dj.

Stilstaan blijkt geen optie. Zelfs niet als je dat wél wil. Er wordt zo hard gesprongen en gedanst dat de houten vloer van de grootste tent op Dour dient als een soort trampoline. Binnen de kortste keren is de Boombox zo volgelopen dat een hoop festivalgangers de show van buiten de tent staan te dansen.

Fantastisch debuut

Het is de eerste keer dat Cera Khin op Dour optreedt. We kunnen wel stellen dat het een succesvol debuut is. Van voor tot achter wordt er gedanst. Zelfs op de laatste nacht weet ze de bezoekers van Dour 2023 te overtuigen nog één keer alles te geven.

Foutloos mixt ze de ene beuker na de andere in elkaar onder luid gejoel van alle ravers in de Boombox. Rustmomenten worden niet genomen door het publiek. Ook tijdens de stukken in haar set, wanneer de beukende bass even niet in hoog tempo door de speakers knalt, laat het publiek van zich horen. Gejuich, afgewisseld met de welbekende Doureeeuuh kreet klinkt met enige regelmaat door de tent.

Klassiekers en uitstapjes naar andere genres

Dat Cera Khin fan is van The Prodigy laat ze af en toe merken in haar sets. Zo ook tijdens haar debuut op Dour 2023. Halverwege haar set klinkt het zeer bekende deuntje van ‘Voodoo People’. Deze Mr. Machine edit van de klassieker doet nog een schepje boven op het laaiend enthousiaste publiek. Energie vloeit door heel de tent.

Tegen het eind van haar set voert Cera Khin het tempo nog maar eens op. Met een BPM, hoger dan die van de gemiddelde huismoeder wanneer George Clooney langsloopt, maakt ze op gegeven moment een uitstapje naar hardstyle. Met haar I Play Whatever The Fuck I Want-mentaliteit zien we regelmatig andere genres tijdens haar optredens voorbijkomen. Ondanks dat er geen hardstyle op dit festival geprogrammeerd staat, wordt ook dit uitstapje enorm gewaardeerd en gaan de voeten in een nog hoger tempo van de vloer.

Helemaal op het eind worden we getrakteerd op een remix van ‘Bitter Sweet Symphony’ van The Verve. Dit maakt het feest compleet. Terwijl het hydration team nog maar eens het publiek afkoelt met wat super soakers klinken de laatste tonen van de set van Cera Khin door het geluidssysteem van de Boombox op Dour. Een geweldig debuut en als het aan het publiek ligt mag ze volgend jaar zeker nog eens terugkomen.

Wat vind jij van Dour Festival 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Dour Festival 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Dour Festival Logo

Dour Festival 2023

Locatie
België
Dour, België
Datum 12-16 juli 2023
Line-up
Janelle Monae
CKay
Aphex Twin
Tickets Niet meer beschikbaar.