Europe, Epica en meer naar Alcatraz 2024

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Alcatraz Open Air maakt een maand na de eerste namen elf nieuwe acts bekend voor de line-up van 2024. Onder meer Europe, Saxon en Epica voegen zich bij Architects, Amon Amarth en Opeth.

Het is alweer bijna een maand geleden dat Alcatraz Open Air 2024 de eerste namen bekendmaakte voor de volgende editie. Hoog tijd dus voor de volgende elf bands, moet de organisatie gedacht hebben. Het festival boekt graag breed binnen de metal. Na een eerste lading met relatief heavy namen als Amon Amarth, Hatebreed, Satyricon en Mayhem, is het nu dus de beurt aan toegankelijkere acts. Bovenaan het lijstje nieuwe namen vinden we Europe en Saxon. Ook het Nederlandse Epica, dat onlangs nog twee exclusieve optredens inclusief orkest en koor aankondigde, staat nu op het affiche.

Nieuwe namen

Alle nieuwe namen vind je hieronder:

Hiernaast maakt de organisatie bekend dat de volgende batch acts vrijdag 17 november volgt. Of Europe de derde headliner na Architects en Amon Amarth is, is nog niet duidelijk. Voorlopig behoort een extra headliner dus nog tot de mogelijkheden.

Tickets

Nog enthousiaster over Alcatraz na het lezen van de nieuwe namen? Haal dan snel je kaarten voor het festival dat volgend jaar 9 tot en met 11 augustus plaatsvindt in het Belgische Kortrijk. Voor Early Bird tickets ben je inmiddels helaas te laat. De reguliere tickets van € 209,- zijn gelukkig wel nog te koop.

Wat vind je van de line-up tot nog toe? En wie hoop jij nog meer te zien op Alcatraz? Meng je in de discussies in het Alcatraz 2024-topic op het Festileaks forum.

Alcatraz Open Air Logo

Alcatraz Open Air 2024

Locatie
België
Kortijk, België
Datum 9-11 augustus 2024
Line-up
Europe
Saxon
Epica
Europe, Saxon, Epica +58 meer
Tickets Kopen