Festivalbaas Download: 2024 is een heel erg lastig jaar voor headliners

Bezoekers hadden al een vermoeden. Nu bevestigt de boeker van één van de grootse rock- en metal festivals in Europa: headliners zijn schaars voor 2024.

Onlangs kondigde Download 2024 een groot deel van de line-up voor 2024 aan. Oplettende festivalliefhebbers vermoedden al dat het getuige deze line-up, en onder andere die van Hellfest 2024 en Rock am Ring 2024 lastig is om headliners te vinden. Want hoewel de voorlopige line-up van Download 2024 een lading aan mooie bands kent, zijn de headliners niet zo groot als de afgelopen jaren. Inmiddels is dit bevestigd door Andy Copping, de boeker van Download:

“Ik heb er geen moeite mee om toe te geven dat we voor 2024 21 verschillende headliners voor Download hebben benaderd. Het was waarschijnlijk het lastigste jaar – ik heb dat voorgaande jaren ook gezegd – maar dit jaar was het extra moeilijk.”

Bezoekers van Graspop en Pinkpop die hopen dat dit een Download specifiek probleem is, kunnen het volgende beter even niet lezen. “Ik weet dat het zwaar was, omdat de Europese festivals hetzelfde voelen. Iedereen vraagt zich af, ‘Wie is er? Wie tourt? (Ze) lijken moeite te hebben met het vastleggen van bands.” Aldus de boeker van Download.

Beschikbare namen

Dat de huidige headliners niet allemaal de eerste keuzes zijn kan vervelend zijn voor het ego van de bands. Toch lijkt het Download weer te lukken een mooie line-up op te stellen. Het begin is daar in ieder geval. Wel vergroot de schaarste binnen de rock- en metal headliners de kans dat Pinkpop in 2024 een meer pop-georiënteerd headline-trio boekt. Graspop vist meer dan Pinkpop uit dezelfde vijver als Download, en heeft dan ook meer last van de schaarste.

Benieuwd welke headliners er naast Avenged Sevenfold, Queens of the Stone Age en Fall Out Boy volgend jaar tot de mogelijkheid behoren? Wij hebben geruchtenoverzichten voor de Graspop en Pinkpop 2024 headliners opgesteld.

Line-up speculatie

Wie verwacht jij volgend jaar op Graspop en Pinkpop? Speculeer verder op het Festileaks forum. In het GMM 2024-topic en het  PP 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je speciale groepen specifiek gericht op fans van Graspop en Pinkpop.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen