Graspop 2024 donderdagtickets (TOOL) uitverkocht

Tool

Tickets voor Graspop Metal Meeting 2024 zijn nog maar net in de verkoop, en nú al zijn de donderdagtickets uitverkocht. Die dag speelt TOOL voor het eerst op Graspop, wat getuige het uitverkopen van donderdagtickets in drie dagen tijd, op veel enthousiasme kan rekenen.

Nadat alle headliners voor Graspop Metal Meeting 2024 al bekend waren gemaakt, kondigde het festival afgelopen week het grootste gedeelte van de line-up voor de aankomende editie aan. Drie dagen hierna gingen alle tickets in de verkoop. En amper drie dagen daarna, waren de donderdagtickets alweer uitverkocht. Wie toch nog een donderdagticket wil bemachtigen kan zich inschrijven bij de wachtlijst op de website van Graspop, ook een last minute TicketSwap is nog een optie.

Oorzaak van het snelle uitverkopen is hoogstwaarschijnlijk TOOL. Voor het eerst staat de progressieve band op Graspop. Daarna spelen ze in dezelfde periode onder andere in Amsterdam. Tickets voor het concert in Amsterdam beginnen bij €117,04, er zijn enkel zitplaatsen beschikbaar. Voor net geen €8 méér had je een donderdagticket voor Graspop, geen wonder dus dat de dagtickets snel uitverkopen. Toch staan er donderdag nog véél meer bands op het affiche. Hoog tijd om de dieper in de donderdag te duiken.

Donderdag

Voor net geen €8 extra krijg je donderdag naast TOOL en Night Verses (die ook in Amsterdam als voorprogramma aansluiten) mede-headliner Alice Cooper. De shockrocker gaat al bijna 60 jaar mee. Zijn lange carrière bracht hem veel successen, waaronder hits als ‘School’s Out’ en ‘Poison’. Ben je toch niet zo gecharmeerd van de ietwat oude headliner? Er staan donderdag nog tig andere acts.

Zo keert Bleed From Within terug naar Dessel, de Britse metalcore band stond eerder in 2011 en 2019 op het festival. Sindsdien hebben ze grote stappen gezet met twee geweldige nieuwe albums: Fracture en Shrine. Beide albums hebben de setlist volledig overgenomen: uitzonderingen daargelaten laten de setlists enkel nog nummers van de twee meest recente albums zien. De aankomende doorkomst op Graspop is er eentje die niet mag missen.

Daarnaast zien we donderdag meer oud werk voorbijkomen. Doro staat voor de zesde keer op Graspop, Megadeth overtreft dit met haar achtste doorkomst. Ook nieuwe(re) acts krijgen volgend jaar de kans. Naast TOOL en Night Verses maken All Them Witches, ASINHELL, BABYMETAL, Brothers of Metal, Erra, Hannabie., Polyphia, Shadow of Intent en Solence volgend jaar hun eerste doorkomst op Graspop.

Voor Michael Poulsen van Asinhell is het overigens alles behalve zijn eerste doorkomst op Graspop. Met zijn bekendere band Volbeat stond hij er al acht keer. Waarvan liefst vijf keer als headliner. Gezien Volbeat volgend jaar niet zal touren, kan hij nu met zijn nieuwe project dat in september pas haar eerste album uitbracht, direct naar het grootste Belgische metal festival. Hierbij ook al direct een waarschuwing voor wie een sound in het verlengde van Volbeat verwacht, Asinhell produceert snoeiharde death metal.

Festileaks Graspop Forum Meeting

Graspop 2024

Graspop vindt volgend jaar van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni plaats in Dessel. Hoewel de donderdagtickets dus al uitverkocht zijn, zijn combitickets, en dagtickets voor de andere dagen nog wél beschikbaar. Wil je er zeker weer bij zijn, wacht dan niet te lang.

Naast de bijna 100 namen op de voorlopige line-up, komen er nog tientallen bands bij. Denk jij al wel te weten wie zich nog bij de line-up voegen? Of ben je gewoon benieuwd naar de meest verse geruchten? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het GMM 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen