Green Day op 19 juni 2024 naar GelreDome

Photo: Alice Baxley

Green Day geeft op 19 juni een concert in het GelreDome in Arnhem. The Hives en The Interrupters vormen het voorprogramma. Naast een een reeks concerten gaat de Amerikaanse punkrockband ook op festivaltour in 2024; voor België staat vooralsnog geen show gepland.

De presale voor het concert begint woensdag 8 november om 10:30 Nederlandse tijd. Voor een presalecode kunnen fans zich uiterlijk 7 novembver aanmelden voor de nieuwsbrief. De reguliere verkoop start op vrijdag 10 november om 10:30. De prijsklasses voor het concert in Arnhem zijn al bekend:

  • Golden Circle – Staanplaatsen: €100,80
  • General Admission – Staanplaatsen: €78,40
  • Rang 1 – Zitplaatsen: €67,20
  • Rang 2 – Zitplaatsen: €56,00
  • Rang 3 – Zitplaatsen: €50,40
  • Rolstoel- en begeleidersplaats: €78,40

Green Day in Nederland

Het wordt de eerste keer sinds 2022 dat Green Day in Nederland te zien is, destijds in Groningen. Het laatste Nederlandse festivaloptreden was alweer op Pinkpop 2017. Eerder kondigde de band al aan op wereldtour te gaan samen met The Smashing Pumpkins en Rancid. Daarnaast komt er op 19 januari 2024 een geheel nieuw album uit genaamd Saviors. Dit biedt veel ruimte voor een vernieuwende show van Green Day met wellicht hier en daar nog wat oude hits.

Het is opvallend dat België niet op de touragenda van Billie Joe Armstrong en co. staat. Verder heeft bijna elk West-Europees land wel een datum. Of er nog meer concerten bijkomen, is nog maar de vraag. Lettend op de bevestigde data, lijkt er namelijk weinig ruimte over te zijn voor extra shows.

Het bleef even spannend

Twee weken geleden tijdens een optreden kondigde Green Day nog een wereldtour aan met onder andere Amerika en Europa op de planning. Toen de single ‘The American Dream is Killing Me’ uitkwam op 24 oktober, stond er in de beschrijving onder een Instagrampost dat er snel meer nieuws zou komen: “aka on Nov. 2nd”. Hier stonden wel wat verdachte emojis bij die er op leken te wijzen dat er niet meer tourdata aangekondigd zou worden.

Maar vandaag is het tegendeel bewezen en laat Green Day toch weten dat ze aankomende zomer langs verschillende concertzalen en festivals gaan. Zo zijn ze buiten de Benelux onder andere te zien op Rock Am Ring, Rock Im Park en Isle of Wight Festival.