Jera On Air organiseert in Eindhoven laatste Nederlandse concerten NOFX

NOFX is klaar, na 40 geweldige jaren besluit de band er een eind aan te breien. De heren komen nog wel eerst afscheid nemen, 18 en 19 mei staan ze op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

Nadat Jera On Air een video postte van Fat Mike, frontman van NOFX, is nu duidelijk dat de band volgend jaar 18 en 19 mei op het Ketelhuisplein in Eindhoven staat. De band besluit te stoppen voordat het nergens meer naar klinkt. Ook verzekert Fat Mike dat ze geen Black Sabbath of Mötley Crüe zijn. Het is echt de laatste tour, en ze zijn een betere band dan de Crüe.

Even leek het erop dat NOFX volgend jaar te beleven is op Jera On Air 2024. Inmiddels is duidelijk dat de laatste Nederlandse show niet op het festival plaatsvindt. In plaats daarvan organiseert Jera On Air ruim een maand eerder twee concerten op het Ketelhuisplein. De organisatie meldt dat er iconische support-acts volgen, om de nu al legendarische goodbye shows extra joie de vivre te geven.

NOFX

De Amerikaanse punkband is in 1983 opgericht door huidige leden Fat Mike, Eric Melvin en Erik Sandin. Gedurende de 40-jarige geschiedenis van de band zijn er veel bandleden gekomen, en gegaan. Ten opzichte van de originele line-up is gitarist en trompettist Aaron Abeyta de enige huidige toevoeging.

NOFX is een van de meest invloedrijke punk bands in de geschiedenis. En een van de weinige grote punk bands die nooit hun ziel verkocht heeft met een overstap naar een major label. Toch genoten ze in de jaren ‘90 pop van mainstream bekendheid, toen het genre an sich populairder was.

Voor wie een uitgebreider kijkje in de band wil was er een eigen show: NOFX: Backstage Passport. Daarnaast heeft de band in 2016 een autobiografie uitgebracht: NOFX: The Hepatitis Bathtub and Other Stories.

Tickets

Mocht je liefde voor NOFX niet zo ver gaan, maar wil je de heren nog wel eens zien? De kaarten voor de laatste twee optredens in Nederland gaan woensdag 15 november om 17:00 uur in de verkoop. Wees er snel bij, het is immers de laatste kans.