Lowlands kanshebber: Fred again.. naar Way Out West 2024

De eerste festivalshow van 2024 staat voor Fred again.. op de planning. Hij mag een van de hoogste spots innemen op de poster van Way Out West. Dat maakt hem een belangrijke kanshebber voor Lowlands.

Terwijl we nog wachten op de eerste namen van festivals in juni (Pinkpop, letten jullie op?), komen de bevestigingen voor augustus langzaam maar zeker binnen. Way Out West 2024 is daar een van. Het Zweedse festival maakt bekend dat Fred again.. de eerste headliner is. Frederick Gibson, zoals zijn echte naam luidt, geeft daarmee ook het startsein voor de kaartverkoop. Deze begint op 10 november.

Way Out West vindt komend jaar plaats van 8 tot 10 augustus in Göteborg. Het festival vindt tegelijkertijd plaats met Flow Festival in Finland en \�\�yafestivalen in Noorwegen. De driehoek van Scandinavische evenementen deelt daarom vaak een deel van de line-up. Ook sorteren ze voor op een belangrijk deel van de artiesten die we een week later terug zien op Pukkelpop of Lowlands.

Van Heineken naar Alpha?

Fred again… maakte het afgelopen jaar een ongekende groei door. Vorig jaar bewees hij in Biddinghuizen al dat hij de Heineken meer dan ontgroeid was. Binnen een mum van tijd sprong hij naar de grootste podia op de festivalweides. Fred neemt tijdens zijn shows het publiek op een emotionele doch dansbare manier mee in zijn persoonlijke leven. Spraakopnames van vrienden en familie leggen de basis voor zijn aanstekelijke muziek. Fans dansen én huilen tijdens zijn optredens. Of vloeken op Rock Werchter 2023, toen de capaciteit van de Barn het enthousiasme letterlijk niet meer kon houden en veel bezoekers de show buiten op de schermen moesten volgen.

Dit jaar mocht Fred again.. al Down The Rabbit Hole headlinen en nam hij prominente plaatsen in op de affiches van Primavera Sound en Glastonbury. Met de bevestiging van Way Out West is het duidelijk dat we hem bovenaan de line-up moeten verwachten. Zal Fred Again.. binnen twee jaar doorgroeien van Heineken naar Alpha headliner op Lowlands 2024? Of betreedt hij als laatste de main stage van Pukkelpop? Het lijkt erop dat de kaarten voor de Britse producer goed geschud zijn.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.