SZA en Arcade Fire bevestigen festivalshows voor 2024: kanshebbers voor Europese festivalzomer

SZA en Arcade Fire bevestigen hun aanwezigheid op meerdere festivals in het begin van 2024. Ze zullen shows spelen op verschillende Zuid-Amerikaanse evenementen in maart 2024. De kans dat deze acts daarna ook op de Europese festivalweides te vinden zijn is groot.

De drie Zuid-Amerikaanse Lollapalooza-festivals (in Argentinië, Brazilië en Chili) en het Colombiaanse Est\�\�reo Picnic maken hun line-ups bekend voor 2024. De namen die er meteen uitspringen zijn SZA en Arcade Fire. De Amerikaanse R&B-zangeres en de Canadese band hadden nog geen andere festivals gepland staan voor komend jaar.

Naast deze twee acts vinden we ook Blink-182, Sam Smith en Limp Bizkit als headliners op de posters. Andere grote namen zijn Hozier, Thirty Seconds To Mars en King Gizzard & The Lizard Wizard. Estéreo Picnic voegt daar bovendien nog Paramore, Greta Van Fleet, M.I.A. en vele andere artiesten aan toe.

Kansen voor Europese festivals

De afgelopen jaren hebben SZA en Arcade Fire op bijna geen festivals gespeeld. De laatste zomer waarin beide acts meerdere festivals deden, was 2018. En voornamelijk in Amerika. Met deze bevestigingen voor de Zuid-Amerikaanse Lollapaloozas en Estéreo Picnic bestaat er de mogelijkheid dat de acts in de zomer van 2024 ook op Europese festivals spelen.

Het is namelijk zeer gebruikelijk dat acts na een Zuid-Amerikaans voorjaar doorreizen naar Europa. Sam Smith is bijvoorbeeld de headliner van het Noorse Stavernfestivalen in juli 2024. En Limp Bizkit lijkt te zijn binnengehaald voor Pinkpop 2024. Paramore reist de hele zomer door Europa als voorprogramma van Taylor Swift.

SZA

R&B-ster SZA bracht in 2022 haar derde en meest recente album SOS uit. Tijdens haar wereldtour in 2023 werd de zangeres overweldigd door het succes wat dit album met zich mee bracht. In 2022 dreigde ze nog te stoppen met haar muziekcarrière omdat ze aan zichzelf en haar muziek twijfelde. Maar niets bleek minder waar. De Amerikaanse R&B-zangeres trekt nog steeds volle zalen met haar nummers die eerlijk en rechtdoorzee zijn. Bevestigingen voor festivals wereldwijd in 2024 beloven ook veel goeds voor haar muziekcarrière.

Photo: Guy Aroch

Arcade Fire

Jarenlang was Arcade Fire te vinden op veel verschillende Europese festivals, zoals Rock Werchter, Roskilde Festival en Best Kept Secret 2017. Maar in 2022 werd zanger Win Butler beschuldigd van seksueel misbruik, waarna de boekingen uitbleven. De Canadese band speelde wel nog in een uitverkochte Ziggo Dome in september 2022.