Tool bevestigt Europese tour in 2024

Photo: Travis Shinn

In 2024 komt er een reeks Europese shows aan voor de metalband Tool. Dat maken de Amerikanen vandaag bekend op social media.

Terwijl Tool nog druk bezig is met een tour door Noord-Amerika en Canada, laat de band los dat ze volgende zomer een bezoekje zullen brengen aan Europa. Vorig jaar waren de muzikanten nog te zien in de Benelux voor hun ‘Fear Inoculum Tour’. Toen stonden alleen zaalshows op de planning.

Wie zeker wil zijn van een plek tijdens de aankomende shows, kan lid worden van de ‘TOOL Army’. Lidmaatschap biedt onder andere toegang tot een exclusieve voorverkoop, korting op speciale merchandise, en een forum. Daar hangt echter wel een kostenplaatje aan. Je kan lid worden voor 55 dollar per jaar. Daarnaast moet je uiteraard zelf nog de prijs voor het concertticket betalen.

Festivals in 2024?

Tot op heden is alleen bekend dat de band de oversteek maakt naar het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. Waar de shows precies plaatsvinden en wanneer de kaartverkoop begint, blijft nog even geheim. Het is daarom ook nog niet bekend of Tool in 2024 er wederom voor kiest om losse concerten te geven, of dat tevens festivals in het verschiet liggen.

Een muzikale mix van shows op de weide en in concertzalen is ook een optie. In 2019 zagen we de metalband voor het laatst op een festival in de Benelux. Toen was Rock Werchter aan de beurt met een onvergetelijke comeback. Tegelijkertijd moest Nederland het doen met een optreden in de Ziggo Dome. Het is alweer 16 jaar geleden dat de heren een echte festivalzomer hadden met zowel Lowlands als Pukkelpop. Wie weet komt daar volgend jaar verandering in.