Advertisement

De belangrijkste data om in de gaten te houden voor Pinkpop 2024

Photo credit: Buro Pinkpop

Het is nog behoorlijk stil vanuit het Limburgse festival. Kunnen we binnenkort al wat nieuws verwachten vanuit Landgraaf? We zetten de belangrijkste data van Pinkpop voor je op een rijtje. Het enige wat jij hoeft te doen is uitkijken naar deze data in je agenda!

Alweer meer dan vijf maanden geleden huppelden we vrolijk rond op de Pinkpopweide. Nu is het begin december en beginnen de festivalaankondigingen van Pinkpop 2024 op gang te komen. Zo wordt er al flink aan de website gesleuteld en doen de eerste geruchten voor het festival al de ronde. Toch is het nog altijd wachten op de bekendmaking van de eerste headliner. Al zijn er al wel een tweetal namen bekend. Wat zijn de belangrijkste data van Pinkpop om in de gaten te houden?

Eerste namen en wishlist

Het duurt nog iets meer dan 200 dagen totdat Pinkpop 2024 begint. Dat lijkt nog een eeuwigheid te duren, maar de tijd vliegt en voor je het weet sta je weer in Landgraaf. Moeten we de eerste namen dan al wel verwachten? Als we kijken naar eerdere jaren dan zal het vast niet lang meer duren. Daarnaast is er bij Pinkpop geen peil te trekken op welke dag van de week we de eerste naam kunnen verwachten. Nog even geduld dus en elke dag van de week kan zo maar de eerste naam tevoorschijn getoverd worden. Tot die tijd? Gewoon rammen op die F5-button!

Traditiegetrouw konden we weer met z’n allen laten weten welke acts we in Limburg willen zien komende zomer. Door middel van een wishlist, de Gouden Tip, is de organisatie van Pinkpop meteen op de hoogte van wat er leeft bij haar fans. Iedereen kon drie acts nomineren voor een spot op de planken in Landgraaf. Alsof dat nog niet genoeg is maakte je als kers op de taart ook nog eens kans om het eerste weekendticket voor volgende editie te winnen. De actie liep tot 9 november. Heeft het festival genoeg input verzameld om de eerste naam te droppen?

Ticketverkoop

Sinds corona is er moeilijk een voorspelling te doen over wanneer de ticketverkoop van het festival zal beginnen. Bij de start van de ticketverkoop van afgelopen editie waren alle drie de headliners bekend. Vier dagen voordat men tickets kon kopen maakte de organisatie de komst van Red Hot Chili Peppers wereldkundig. Ook in 2022 startte de ticketverkoop enkele dagen na het pakketje met onder andere afsluiter Imagine Dragons.

Op dit moment zijn er nog geen afsluiters van de festivaldagen bekend dus zullen we nog even moeten wachten op de ticketverkoop. Mocht die na kerst beginnen kun je in plaats van tickets wel een mooie Pinkpopkersttrui onder de boom leggen!

Line-up en blokkenschema

Een goede line-up heeft helaas niet alléén maar voordelen: je kan niet álles zien. Pinkpop is een festival met vier verschillende stages met ongeveer 60 acts. Buiten het headlinerslot overlapt een groot deel van de verschillende podia elkaar. Gelukkig maakt het festival van tevoren het blokkenschema bekend. Op deze manier kun je voor jezelf een mooie route van podium naar podium uitstippelen.

Het blokkenschema verschijnt meestal enkele maanden voor de start van Pinkpop zelf. Dit blijkt vaak eind april of mei te zijn. Eerst maar eens afwachten welke mooie namen op de affiche zullen verschijnen.

Speculeer verder over Pinkpop 2024

Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het PP 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben