Red Hot Chili Peppers derde headliner Pinkpop 2023

Red_Hot_Chili_Peppers_2022
Photo Credits: Pavel Suslov / Warner Records Press

Pinkpop bevestigt Red Hot Chili Peppers als derde en laatste headliner voor 2023. De Californische band sluit op zondag 18 juni het Limburgse festival af. Ook kondigt het festival maar liefst 23 andere namen aan.

Na de bekendmaking van P!nk voor de vrijdag en Robbie Williams voor de zaterdag, keken veel festivalfans met spanning uit naar die laatste naam bovenaan de festivalposter van Pinkpop 2023. Na twee meer pop-gerichte headliners vestigden velen hun hoop op een naam met een hoger gitaargehalte. Met de komst van Red Hot Chili Peppers zit dat wel goed. Het is alweer de vijfde keer dat de Peppers op Pinkpop spelen.

Samen met de laatste headliner dropt het festival een serieus pakket van in totaal 24 namen. Hiermee begint de poster van Pinkpop 2023 al aardig vorm te krijgen. Onder andere Queens of the Stone Age, The Script en Machine Gun Kelly reizen volgend jaar naar Landgraaf af. Gisteravond en eerder vandaag lekten al namen als The War on Drugs, The Lumineers en Nielson uit. Hieronder alle namen op alfabetische volgorde:

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pinkpop Festival (@pinkpopfest)

De Peppers hebben een zeer productief jaar achter de rug. De band bracht maar liefst twéé dubbelalbums uit: Unlimited Love verscheen in april, gevolgd door Return Of The Dream Canteen in oktober. Na een succesvolle tournee afgelopen zomer, met onder andere shows in het Goffertpark en op Rock Werchter, keert de band in 2023 weer terug naar Europa. Op Pinkpop stond de band al gepland voor de afgelaste edities van 2020 en 2021. In 2023 komen Anthony Kiedis, John Frusciante, Chad Smith en Flea dus alsnog naar het driedaagse festival.

John Frusciante terug op Pinkpop

RHCP stond in 1988 al voor het eerst op het podium in Landgraaf. Dat was nog zonder gitarist John Frusciante en drummer Chad Smith, die later dat jaar bij de band kwamen. In 2016 was de Californische band voor het laatst van de partij, met Josh Klinghoffer als gitarist. Frusciante keerde tot ieders verbazing in 2019 terug naar de band en daarmee is de meest succesvolle formatie van de Peppers nu voor de derde keer bij elkaar. De legendarische gitarist is volgend jaar voor het eerst sinds 2006 weer op Pinkpop te bewonderen.

Tickets Pinkpop 2023

Het duurt niet lang meer totdat de tickets voor het oudste popfestival van Nederland te koop zijn. Op zaterdag 26 november om 10:00 gaat de verkoop voor Pinkpop 2023 van start via Ticketmaster.

Het affiche voor Pinkpop 2023 bestaat nu uit 29 namen. Naast de headliners waren Editors, Goldband en Madoux al eerder bevestigd. Op het Festileaks forum kun je laten weten welke namen er volgens jou nog bij moeten komen. Download ook de gratis Festileaks App voor Android of iOS om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.