Lekt Kamelot deze 28 acts voor Graspop 2024?

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Met veel enthousiasme deelt metalband Kamelot een poster van Graspop 2024 op social media. Daar spotten we echter 28 acts die nog niet eerder gepresenteerd zijn. Nieuwe namen of slechts een foutje?

‘Graspop Metal Metting tickets going fast!! Kamelot Nation will be in full force!’ De energie van de band spat uit het bericht op Facebook. Misschien zijn de mannen net iets té enthousiast geweest. Op de poster, die toegevoegd is aan de oproep om tickets te kopen, staan een groot watermerk én 28 nieuwe artiesten. Daar zitten grote namen binnen de metal tussen, waaronder Bullet For My Valentine en A Day To Remember. Tevens staan Limp Bizkit en Turnstile op de poster.

Daarnaast zijn er twee wijzigingen te zien. Ice Nine Kills verschuift op het nieuwe affiche van zaterdag naar vrijdag. Minder goed nieuws is dat de al meer dan vijftien jaar actieve rockband Lansdowne niet meer op de line-up te vinden is. Het is nog niet duidelijk of de poster accuraat is. De socialmediaberichten zijn ondertussen verwijderd. Foutje, bedankt of gewoon een misverstand?

Bekijk hieronder welke toevoegingen op de Graspop 2024 poster van Kamelot te zien waren:

De post op Facebook van Kamelot.

Dubieus

Spring jij een gat in de lucht door deze namen? Of zit er niets voor jou tussen? Wees dan nog niet te enthousiast of getreurd. Hoewel de poster er legitiem uitziet, zitten er enkele dubieuze namen in deze worp. Voor Animals As Leaders geldt dat zij geboekt zijn voor ArcTanGent 2024. In Bristol zou een exclusieve Europese festivalshow op de planning staan. Ook voor Breaking Benjamin is het onwaarschijnlijk dat zij naar Dessel zouden afreizen. De band heeft nog geen enkele datum op het vasteland van Europa op de planning.

Het is goed mogelijk dat de poster van Kamelot een oudere line-up voor de 2024 editie van Graspop weergeeft. Voordat alle namen bekend zijn, er kan natuurlijk nog een hoop veranderen op de poster. Of dat het neppe affiche slechts een test was voor eigen gebruik, bijvoorbeeld om te zien hoe groot de naam van de groep erop zou staan. Anderzijds vragen fans zich af hoe Kamelot aan deze afbeelding komt en waarom deze gedeeld wordt vanuit de organisatie als de acts niet zouden kloppen. De overige namen op de poster komen wel overeen met de echte versie. Ook de huisstijl is identiek.

De officiële poster van Graspop 2024 tot nu toe.

Wat denk jij? Zijn dit 28 nieuwe namen voor Graspop, of worden het toch andere kanshebbers? Voeg je bij onze WhatsApp-community of Festival Forum en discussier erop los!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.