The Smile op tour; perfect gaatje in het schema voor Lowlands en Pukkelpop 2024

The Smile

De Engelse band The Smile vult stukje bij beetje haar tourschema voor 2024. Met nieuwe data in de zomer lijkt er een gat beschikbaar voor Lowlands én Pukkelpop.

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat we binnen de kortste keren de eerste acts voor festivals in augustus weten. Daarvan zijn Lowlands 2024 en Pukkelpop 2024 natuurlijk twee van de belangrijkste. Misschien ligt daar de komende editie wel een bezoek van The Smile in het verschiet. Het project van Radiohead bandleden tourt door heel Europa. Recent bevestigden Thom Yorke en co. enkele nieuwe shows voor juni en augustus.

In het schema is midden augustus een opvallend gat te zien. Op 14 augustus treedt de band op in Warschau, Polen. Het volgende optreden is pas op 20 augustus in Duitsland. Laten daartussen nou net de data voor Lowlands en Pukkelpop gepland staan. Durven we aan de hand van deze logica The Smile met potlood op te schrijven als een van de hoofdacts?

AFAS Live & Vorst Nationaal

Met een Europese tour en een nieuw album – dat op 26 januari verschijnt – op zak, kunnen evenementen in de Benelux niet uitblijven. Eerder maakten andere festivals al de grootse komst van The Smile bekend. Van het Zweedse Way Out West 2024 tot MEO Sudoeste 2024 in Portugal en Rock en Seine 2024 in Frankrijk. Hoe dan ook is de band dit jaar in Nederland en België te zien, in maart staan twee zaalshows in de AFAS Live en Vorst Nationaal vast. Het concert in Amsterdam is reeds uitverkocht. Voor de show in Brussel zijn er nog kaartjes beschikbaar.

We kunnen langzaamaan de nachtjes aftellen tot nieuws uit Lowlands- en Pukkelpopland. De eerste namen voor de afgelopen vier edities van het festival in Biddinghuizen werden eind januari of begin februari bekendgemaakt. Traditiegetrouw maakt ook Pukkelpop rond die tijd haar voorlopige affiche bekend. Wordt het The Smile? Fred again.., Queens of the Stone Age of Lana Del Rey? Of misschien is Kerstmis vroeg dit jaar en zien we hen allemaal terug deze zomer. Bekijk ons geruchtenoverzicht of speculeer gezellig mee op het forum!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.