Advertisement

Belgische concertzalen komen met premium abonnement

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

In België komt Beat – het management van vier grote arena’s en drie theaters – met een nieuw concept: Friends For Live. Een premium abonnement met een aantal voordelen voor de frequente concertbezoeker.

Beat wil graag dat jullie Friends For Live worden. In ruil voor €39,- mag jij je een jaar lang Friend For Live beschouwen. Je krijgt hiervoor een premium abonnement dat bij zeven grote zalen in België verschillende voordelen biedt. Zo krijg je met dit premium abonnement onder andere 10% korting op drank, en je eigen entree waardoor je niet meer in de rij hoeft te staan. De volgende zalen doen mee aan dit premium abonnement:

  • Het Sportpaleis, Antwerpen
  • Lotto Arena, Antwerpen
  • Vorst Nationaal, Vorst
  • Trixxo Arena, Hasselt
  • Stadsschouwburg, Antwerpen
  • Capitole, Gent
  • Trixxo Theater, Hasselt

De voordelen in alle zalen

Er zijn verschillende voordelen die van toepassing zijn in alle zalen. Ook zijn er kortingen die alleen in de arena’s, of alleen in de theaters gelden. In alle zalen krijg je 10% korting op drank, voorrang op wachtlijsten, 4 maal €10,- korting op een beat VIP Experience en mag je deelnemen aan alle promotor presales. Dit betekend veel minder stress met tickets kopen voor je favoriete artiesten.

De voordelen in de arena’s

In het Sportpaleis, de Lotto Arena, het Vorst Nationaal en de Trixxo Arena heb je nog een ander voordeel. Je hoeft namelijk niet meer in de rij te staan om binnen te komen. Hier is een aparte ingang voor jou. Je hoeft je dus niet te haasten om er twee uur van tevoren te zijn voor een goed plekje. Daarnaast mag je altijd drie vrienden mee nemen zodat die ook samen met jou vooraan in de zaal kunnen staan.

De voordelen in de theaters

In de theaters krijg je ook nog andere voordelen als premium member. Zo mag je in de Stadsschouwburg in Antwerpen, het Capitole in Gent en het Trixxo Theater in Hasselt gratis altijd je jas op hangen in de garderobe. Hier hoeven jouw vrienden hun jas niet bij zich te houden, je mag namelijk ook hier weer drie gasten meenemen. In de Stadschouwburg en het Capitole krijg je samen met drie vrienden toegang tot de Friends For Live Lounge. Als laatste krijg je in het Trixxo Theater ook nog eens bij de infobalie €2 korting op je parkeerticket.

Alle voordelen van Friends For Live kan je vinden op de website van de organisatie. Hier kan je ook een lidmaatschap aanschaffen. Een lidmaatschap loopt een jaar. Koop je op 15 februari 2024 dus een lidmaatschap, dan loopt die tot 15 februari 2025. Ben je bij veel concerten in België het aankomende jaar? Dan is een premium abonnement wellicht iets om over na te denken.

Schaduwzijde

Wel roept het nieuwe abonnement nog een andere vraag op: welke invloed heeft het op lange termijn op de concertbeleving van mensen zonder abonnement? De keerzijde is natuurlijk dat er een grote groep mensen ontstaat die géén voorrang krijgen op wachtlijsten, die niet automatisch deelneemt aan promoter presales, en die voor een goede plek in de zaal wél lang vooraf in de rij moeten staan. Die moeten straks bij de voorverkoop of voor aanvang van en concert nog harder strijden voor een plekje, dus. Of dit een goede ontwikkeling is, valt dus over te speculeren.