Bullet For My Valentine en Trivium officieel op tour, nog geen Benelux data

Gisteren nog een gerucht, nu officieel: Bullet For My Valentine en Trivium gaan in 2025 samen als co-headliners op tour. Bij de eerste vijf data zit nog geen Nederlandse of Belgische show, maar de bands laten weten dat er nog veel data bij gaan komen.

In januari en februari 2025 staan Bullet For My Valentine en Trivium samen in Cardiff, Glasgow, Manchester, Birmingham en Londen. Voorlopig dus nog enkel UK data. Gezien de afkomst van BFMV, is het niet gek dat deze steden eerst aan de beurt zijn.

Voor fans buiten het Verenigd Koninkrijk is er ook reden tot hoop. Tijdens de livestream verklappen de bands namelijk dat het een wereldtour wordt, verspreid over zes van de zeven continenten. Enkel Antarctica wordt overgeslagen. Een doorkomst in de Benelux lijkt dan ook aannemelijk, al is het voor nu een kwestie van afwachten.

Tijdens de The Poisoned Ascendancy Tour vieren de bands de twintigste verjaardagen van hun twee doorbraakalbums: The Poison en Ascendancy. Speciaal voor de gelegenheid brengen de bands beide albums integraal ten gehore. De droom van menig fan. Voor Trivium is het even wennen: die spelen normaal gesproken elk optreden een andere setlist.