Advertisement

Gerucht: Gaan Bullet For My Valentine en Trivium samen op tour?

Bullet For My Valentine en Trivium zijn iets van plan. Beide bands hebben de Instagram kanalen in de tijdmachine terug naar 2005 gestuurd. De meest logische verklaring lijkt een aankomende gezamenlijke tour rondom het 20-jarige jubileum van de doorbraakalbums van de acts in 2025.

Screenshot Instagrampagina Trivium

Bullet For My Valentine en Trivium hebben beide alle foto’s op hun Instagram pages verwijderd. In plaats daarvan zijn nu afbeeldingen van de doorbraakalbums van beide bands te vinden: de cover van The Poison bij Bullet For My Valentine en de cover van Ascendancy van Trivium. Beide platen worden volgend jaar 20 jaar oud. Een gezamenlijke anniversary tour lijkt dus een logische verklaring voor de stunt.

Screenshot Instagrampagina Bullet For My Valentine

Naast het posten van de albumcovers zijn beide bands inmiddels verder op de nostalgische tour. Beide hebben ze inmiddels een magazinecover van zichzelf uit de tijd van hun doorbraakplaten gedeeld: Trivium van het magazine Kerrang! en Bullet For My Valentine van het magazine Metalhammer. Dat ze beide op exact dezelfde manier opereren, kan haast niet anders dan wijzen op een gezamenlijk project.

Bullet For My Valentine hintte bovendien al eerder naar een aankomend bijzonder initiatief. Zo liet BFMV frontman Matt Tuck in december weten dat de band “een gigantische aankondiging heeft, die 2025 een heel bijzonder jaar voor de band gaat maken”.

Graspop?

Van Bullet For My Valentine was het lang de verwachting dat ze dit jaar op Graspop Metal Meeting 2024 verschijnen. Op een door Kamelot gelekte poster stond de band inclusief logo op het programma voor vrijdag.

Inmiddels is een groot deel van deze namen ook daadwerkelijk aangekondigd voor de aankomende editie van Graspop, maar ontbreekt BFMV nog altijd. Wat weer overeenkomt met het bericht dat frontman Matt Tuck in december postte, waarin hij aangeeft dat 2024 een jaar is om bij te komen. Om vervolgens in 2025 keihard terug te keren…