Eerst namen Untold 2024: Swedish House Mafia en Sam Smith

Photo credits: Alive Coverage – Untold

Untold presenteert de eerste twee acts voor het festival dat deze zomer van 8 tot en met 11 augustus 2024 plaatsvindt in Cluj-Napoca, Roemenië. Wie mogen er de bühne betreden?

Uit ervaring kunnen we bevestigen dat Untold draait om de prachtige lichtshows, vuurwerk en internationale acts. Untold trekt bezoekers van over de hele wereld naar Roemenië. Alweer de negende editie staat voor de deur en dit maal kunnen we ons verheugen op Swedish House Mafia en Brits pop icoon Sam Smith.

Swedish House Mafia UNTOLD 2024
Photo credits: Untold

Swedish House Mafia

Het iconische Zweedse DJ-trio Swedish House Mafia is terug van weggeweest. Nadat ze in 2012 op de twaalfde plek eindigden in de DJ Mag Top 100 en monsterhit “Don’t You Worry Child” releaseden, kondigde de groep onverwacht aan uit elkaar te gaan. Hun laatste performance was op Ultra Miami in 2013. Het trio Steve Angello, Axwell en Sebastian Ingrosso, dat Swedish House Mafia vormt, gingen alle drie hun eigen weg. Tot in 2018 de radiostilte werd verbroken en er een comeback kwam. In 2019 was er een reeks uitverkochte concerten en in 2022 werd een album gelanceerd.

Op dit album produceerde Swedish House Mafia nummers als ‘It Gets Better’, ‘Ray of Solar’, ‘Lifetime’ en de samenwerking met The Weeknd: ‘Moth to A Flame’, dat de tweede plaats bereikte op de Billboard Hot 100.

Deze zomer staan ze met hun legendarische show naast o.a. Tomorrowland en Lucca Summer Festival ook op Untold. Dit wil je niet missen.

SAM SMITH UNTOLD 2024
Photo credits: Untold

Sam Smith

Sam Smith is een van de weinige artiesten die erin geslaagd is om de kloof tussen soul en pop te overbruggen. Dit heeft hen niet alleen bekendheid opgeleverd, maar ook een Oscar, een Golden Globe en vijf Grammy Awards in de belangrijkste categorieën: Best Pop Vocal Album, Best New Artist, Record of the Year en Song of the Year. Sam’s muziek inspireert en boeit publiek van over de hele wereld, waardoor hen een waar icoon van onze tijd is geworden.

In 2012 breekt de Britse singer-songwriter door met de hits ‘Latch’ ft. Disclosure en ‘La La La’ ft. Naughty Boy. Zijn eerste solosuccess behaalt hen met ‘Stay With Me’. Met de release van het album Gloria keert Sam Smith in 2023 wereldwijd terug naar de top van de hitlijsten. De single ‘Unholy’, een samenwerking met Kim Petras, debuteerde op nummer 1 in de Verenigde Staten en werd beloond met een Grammy in de categorie Best Pop Duo/Group Performance. Het nummer heeft meer dan 1,3 miljard streams op Spotify.

Komende maanden staat Sam al op menig festival, waaronder Pinkpop en Sziget. Vorig jaar kondigde Sam namelijk al aan dat hen in gesprek was om een hoop festivals te headlinen. Zijn tour zal ook een stop maken in Cluj-Napoca voor Untold.

Voorpret

Op de aftermovie van de editie van 2023 is te zien hoe gedurende 4 dagen en nachten meer dan 420.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen genieten van een magische editie. De 4 drones en 150 camera’s die dat weekend werden ingezet, genereerden 40 TB aan content.

Fans die zich willen verzekeren van een kaartje voor Untold deze zomer kunnen een ticket kopen via untold.com. Binnenkort worden er nog meer namen gepubliceerd, maar wat vind jij van deze twee acts voor Untold Festival 2024?

Untold Festival Logo

Untold Festival 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 1-4 augustus 2024
Tickets Kopen