Advertisement

9 must-see’s op DGTL 2024

Foto’s: Sebastiaan van Thienen (DGTL Amsterdam 2019)

DGTL 2024 staat voor de deur en de line-up belooft een grandioze editie. Met een zeer diverse selectie van artiesten kan het moeilijk zijn te kiezen bij welk podium een dansje te wagen. Daarom hebben we een lijst samengesteld van negen acts die je absoluut niet mag missen op dit festival.

DGTL vindt traditiegetrouw plaats in het Paasweekend: op 29, 30 en 31 maart. Het hart van het festival is op zaterdag en zondag, wanneer op de NDSM-werf in Amsterdam een zestal stages wordt opgebouwd. In elk van de nachten is bovendien een indoor nachtprogramma in de NDSM-loods. Zondag overdag is uitverkocht, voor de zaterdag en alle nachten zijn nog tickets.

Bonobo

De Britse dj en producer Bonobo, ook bekend als Simon Green, is niet zomaar een naam op het affiche – hij is een ware veteraan in het vak. Deze 47-jarige muziekkunstenaar heeft zijn strepen al lang en breed verdiend in de elektronische muziekwereld: met meerdere succesvolle albums weet hij al sinds het begin van dit millennium de harten te stelen van elektronische muziekliefhebbers. Daarnaast heeft hij vorig jaar al op de Boiler Room stage bewezen dat hij nog altijd een dijk van een dj-set kan neerzetten met zweverige elektronische sounds die tegelijkertijd een bom aan energie met zich meenemen. Dit jaar mag hij het laten zien tijdens de aftrap van het festival op vrijdag. Fun-fact: hij viert zijn 48e verjaardag tijdens DGTL, dus neem je feesthoedje mee!

Wanneer: zaterdagochtend 30 maart, 01:30 – 03:15
Waar: NDSM Warehouse

Paramida

Van house tot trance, van percussieve pareltjes tot hoge energie techno, Paramida draait het allemaal. Deze muziekkunstenares is sinds 2010 een graag geziene gast in Berlijnse clubscene. Zo was ze jarenlang resident bij de beroemde Berlijnse club Wilde Renate en tegenwoordig is ze ook vaak te vinden in de fameuze Berlijnse club Berghain. Daarnaast runt ze succesvol haar eigen label Love On The Rocks, vol met opzwepende club-anthems, en heeft ze haar eigen radioshow op Rinse FM. Haar sets zijn heerlijk energiek, waarbij ze moeiteloos tussen house, trance en breaks switcht. Moeiteloos leest ze het publiek en selecteert ze haar tracks op wat het publiek op dat moment nodig heeft. Op zaterdag 17:00 gooit de Duitser alle remmen los op de Filter stage. Zorg maar dat je daar bij bent!

Wanneer: zaterdag 30 maart, 17:00 – 19:00
Waar: Filter

Partiboi69 (live)

Regelmatig tref je een dj verlegen, verscholen en gefocust achter zijn booth, maar dat is helemaal anders bij deze meneer. Partiboi69 is een Australische rasperformer die het internet veroverde met zijn Youtube-sets vol ghetto-house. Een bijzondere verschijning die je met zijn live-set niet alleen aan het dansen krijgt, maar waarschijnlijk ook aan het lachen. Mocht je nog niet onder de indruk zijn van zijn verschijning, dan ben je dat vast wel van zijn muziek! Met zijn kenmerkende (iets te kleine) zonnebril draait hij veel hardhouse, electro en ghetto-house, met opmerkelijke teksten waar je soms toch even gek van opkijkt: I got ket on my dick, anyone?!

Mocht je hem nog niet gezien hebben op Lowlands, ZeeZout Festival of Ohm Festival, dan is dit hét moment om ‘m mee te pakken.

Wanneer: zaterdag 30 maart, 18:30 – 19:30
Waar: Modular

Roza Terenzi & Bored Lord

Aan het einde van de dag nog energie voor tien? Dan is een bezoekje langs dit powerkoppel zeker aanbevolen. De Australische Roza Terenzi slaat de handen op de zaterdagavond DGTL ineen met de Amerikaanse Bored Lord. Beide hebben een platentas afgeladen vol met hoge energie bangers. Terenzi wisselt moeiteloos van 90’s techno, naar breaks, naar hardhouse. Bored Lord zit in hetzelfde straatje, maar voegt daar nog wel eens een bekende popsample aan toe. Kijk dus niet raar op als je tijdens het stampen ineens Kylie Minogue kan meeblèren. Een heerlijke afsluiter voor de zaterdag!

Wanneer: zaterdag 30 maart, 21:00 – 23:00
Waar: Filter

Sweely

Veel creatiever dan deze Franse muziekproducer ga je ze in de housescene niet snel vinden. Gewapend met zijn analoge synthesizers maakt hij heerlijke bouncy tracks, waar je vanzelf van gaat stuiteren. Met creatieve vocalen die hij toevoegt aan zijn tracks word je keer op keer verrast in zijn set: voor je het weet luister je naar een Engels docent die je leert tot 10 de tellen. Uitstekend voor de afterparty dus!

Wanneer: zondagochtend 31 maart, 00:30 – 01:30
Waar: NDSM Warehouse

BELLA

Amsterdamse dj en producer BELLA staat bekend om haar liefde voor opzwepende housemuziek. Ooit deel van het Many Møre-collectief, trok ze snel aandacht en toerde ze zowel in het Nederlandse als internationale circuit. Na het opzetten van haar eigen clubavond PALET in Paradiso, bracht ze het concept naar clubs als Shelter, Lofi en Parallel. Ze schitterde daarnaast ook al op festivals als Lowlands, Awakenings, Into The Woods, Milkshake en HE.SHE.THEY. Haar tomeloze energie zal ze dit jaar vol op het festival tentoonspreiden – en goed nieuws: de set is later ook nog in zijn volledigheid terug te luisteren op het wereldwijde web!

Wanneer: zondag 31 maart, 17:30 – 18:30
Waar: Boiler Room

Boys Noize

De in Berlijn gevestigde dj en producer Alexander Ridha, a.k.a. Boys Noize, wordt ook wel “the Techno punk, the wanderer between the worlds” genoemd. Nadat hij op 15-jarige leeftijd zijn debuut maakte als dj, groeide Ridha uit tot een wereldwijd fenomeen in house en techno. Met zijn technische vaardigheden en showmanship, veroverde hij al werelds bekendste podia van Coachella tot Berghain.

Als producer heeft Boys Noize een uniek eigen geluid en heeft hij al vele remixes van en samenwerkingen met iconische artiesten als Snoop Dogg en Jarvis Cocker van Pulp op zijn naam staan. Naast zijn solocarrière is hij betrokken bij diverse groepsprojecten en leidt hij zijn eigen label, Boysnoize Records, dat in 2025 zijn 20-jarig jubileum zal vieren. Ridha’s invloed strekt zich uit van de underground tot de mainstream, waarbij hij conventies uitdaagt en een onuitwisbare stempel achterlaat.

Wanneer: zondag 31 maart, 20:30 – 21:30
Waar: Boiler Room

WhoMadeWho

Met zeven studio-albums en talloze andere releases op labels als Kompakt, Innervisions en Life & Death hebben ze hun naam al lang en breed gevestigd: WhoMadeWho. Dit Deense indietronica trio levert een unieke mix van elektronische beats, rock- en jazzinvloeden, live instrumenten en betoverende vocalen. Hun optredens zijn vaak energiek, dynamisch en vol verrassingen. Bereid je voor op een onvergetelijke show vol dansbare nummers en laat je meevoeren op aanstekelijke melodieën, dromerige klanken en live zang.

Wanneer: zondag 31 maart, 19:25 – 20:55
Waar: Modular

Elias Mazian & ISAbella

De laatste nacht van DGTL 2024 zal worden ingeluid door een bijzonder duo. De één zeer bekend gezicht in het Amsterdamse clubcircuit en daarbuiten, de ander een leidend figuur van de clubscene in Barcelona. De Nederlandse Elias Mazian is dj, producer én zanger. Housemuziek vormt de basis van zijn sets, van waaruit diverse, soms onverwachte uitstapjes worden gemaakt naar techno of popmuziek. Een ding is zeker: voorspelbaar is de voormalige resident-dj van Trouw en De School nooit.

Het bereik van ISAbella reikt veel verder dan de dj-booth. Als mede-oprichtster van de gevierde LGBTQ+-partij, -platform en -collectief MARICAS, is ze een waar icoon geworden binnen de queer-gemeenschap van Barcelona, terwijl ze ruimte creëert voor dansers van alle pluimage en achtergronden om verbinding te vinden, zowel op als buiten de dansvloer.

Wanneer: zondag 31 maart, 23:00 – 01:00
Waar: NDSM Warehouse

DGTL Logo

DGTL 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Line-up
Eliza Rose
Weval
Bonobo
Eliza Rose, Weval, Bonobo +81 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.