Kanye West raakt microfoon nauwelijks aan tijdens headlineshow op Rolling Loud California

Samen met Ty Dolla $ign stond Kanye West afgelopen weekend als headliner op Rolling Loud Californië. Het optreden beloofde veel, maar leverde weinig. De twee artiesten stonden bijna alleen maar stil terwijl de speakers het werk deden.

Na het droppen van hun album VULTURES 1 zijn Ty Dolla $ign en Kanye West vrij last-minute geboekt als headliners bij Rolling Loud California. Het optreden was een verrassing voor fans: de show op donderdagavond was een toevoeging aan het driedaagse festival dat eigenlijk op vrijdag zou losbarsten.

De verwachtingen waren dus hooggespannnen, maar het optreden van de twee rappers had meer weg van een listening party. Tijdens het headlineslot was er geen microfoon in zicht en in plaats daarvan stond het duo grotendeels stil, of liep rustig over het speciaal voor hen omgebouwde podium, terwijl het gezamenlijke album uit de speakers kwam.

“Nog altijd beter dan anderen”

Uiteindelijk verlieten West en Ty Dolla $ign het podium. Daarna nam een dj het nog een tijd over en draaide oude nummers uit het repertoire van Kanye West.

Er kwam uiteraard volle bak kritiek, maar het duo verdedigde zichzelf door te zeggen dat “mensen toch vooral voor de ervaring waren gekomen”, en dat het “nog altijd een betere show was dan anderen mét microfoon doen”. Naar verluid werd 10 miljoen dollar betaald voor het exclusieve optreden.

Rolling Loud Europe 2024

Of Kanye en Ty hetzelfde kunstje in Europa komen herhalen is nog even de vraag. Voorlopig heeft Rolling Loud Europe nog maar één headliner aangekondigd: Nicki Minaj . Ook zij stond afgelopen weekend op Rolling Loud California. Haar optreden was compleet mét microfoon en ontving wél lovende kritieken.