Nicki Minaj aangekondigd als headliner Rolling Loud Europe 2024

Rapper en zangeres Nicki Minaj is de tweede grote naam op de poster van Rolling Loud Europe 2024. Op 5 juli staat ze op het festival in Wenen.

Dat maakt de organisatie vandaag bekend op X. Voor Nicki Minaj is een headlinepositie gereserveerd op het festival dat zich focust op de beste acts in het rapgenre. Een primeur, want het is de eerste editie van Rolling Loud Europe ooit. Het evenement vond vorig jaar plaats in meerdere landen, waaronder Portugal en Duitsland. Ook Nederland was van de partij met een eigen festival in Rotterdam. Komende zomer moet het gehele continent het doen met slechts één Rolling Loud.

Vorige week werd de doorkomst van Playboi Carti bevestigd. Welke acts we verder kunnen verwachten op de line-up, is nog even afwachten. Het geduld van de meeste fans blijkt wel op. Het volledige programma had in februari al bekend moeten zijn. De organisatie neemt het niet zo nauw met deadlines en komt nu pas met de eerste namen. Een reden voor de vertraging is niet gegeven.

Rolling Loud 2024

Net als Lollapalooza vindt het rapfestival over de hele wereld plaats. Afgelopen weekend was het alvast tijd voor de editie in Californië. Ook daar stond Nicki Minaj als hoofdpersoon op het affiche. De show werd goed ontvangen, in tegenstelling tot het (gebrek aan) optreden van Kanye West en Ty Dolla $ign. Minaj had weinig woorden nodig en strooide liever met haar grootste hits.

Nederlandse fans hoeven niet af te reizen naar Oostenrijk om de ‘Pink Friday 2 World Tour’ te kunnen zien. De zangeres treedt op 23 mei en 2 juni op in de Ziggo Dome. Voor beide shows zijn nog tickets beschikbaar. In België komen ‘Super Bass’ en ‘Starships’ naar het Luikse festival Les Ardentes 2024.

Rolling Loud Europe Logo

Rolling Loud Europe 2024

Locatie
Oostenrijk
Ebreichsdorf, Oostenrijk
Datum 5-7 juli 2024
Line-up
Nicki Minaj
Tickets Kopen