Waarom Paaspop 2024 de ideale opener van het festivalseizoen is

Paaspop 2019
Photo: (Paaspop 2019)

Over een maand is het alweer tijd voor Paaspop 2024. Het Brabantse festival is de jaarlijkse opener van het Nederlandse festivalseizoen. Voor de festivalgangers die alvast in de stemming willen komen en degenen die nog niet weten waarom je Pasen in Schijndel moet doorbrengen, vertellen we je hier waarom Paaspop het ideale startschot is van je festivalseizoen!

Paaspop 2019
Photo: Paaspop 2019

The Greatest Show On Earth

De slogan wordt regelmatig omgeroepen door de speakers op het terrein en dat is zeker niet zonder reden. Met 220 aangekondigde artiesten is dit jaar weer enorm veel te zien op Paaspop. De line-up is vrijwel nergens zó divers als in Schijndel. Het is daarmee niet gek het festival sneller dan ooit is uitverkocht. Op het festival is plek voor onder meer Metal, Pop, Techno, Trance, Rap, Nederlandstalig en Slettendisco.

De acts lopen uiteen van Amenra tot Bizzey en van Acda en De Munnik tot Fadical Redemption. Die ene vriend die nooit mee wil, kan zeker niet zeggen dat de line-up hem of haar niet aanstaat. Daarnaast heeft het festival bijzondere theatervoorstellingen met onder andere René van Meurs en Guido Weijers. Het enige probleem dat je krijgt is waarschijnlijk keuzestress.

Paaspop
Foto: Bart Heemskerk (Paaspop 2017)

Feestkermis vol activiteiten

Paaspop is ieder jaar weer één groot pretpark voor volwassenen. Naast alle optredens is er ongelooflijk veel te doen op het terrein. Er is zelfs zó veel te doen, dat we ons al eerder afvroegen of je Paaspop niet beter als feestkermis kan bestempelen. In het bijzonder noemen we de Loco Royale, de feesttent waar de meest gekke ideeën worden uitgewerkt tot volledig festivalprogramma. Zo werden hier eerder een enorme bingo (inclusief liedje zingen voor het hele publiek bij valse bingo), een opblaasparcours en een zeepkistenrace gehouden. Op Paaspop 2024 kan je zelfs de Loco Royale beklimmen.

Maar je kan ook tijdens de MegaMiniPlaybackSoundmixshow (mét Henny Huisman) een nummer zingen terwijl je op een rodeostier zit. In deze tent wordt zelfs een boyband/ girlband wedstrijd georganiseerd, waar uiteindelijk de Brabantse Backstreet Boys en Spice Girls geselecteerd worden. Daarbij staat nog eens Grootste Oorwurm Allertijden Van Het Jaar Gala op het programma. Het publiek stemt op de 10 grootste oorwurmen (nummers die je niet uit je hoofd krijgt). Betreden op eigen risico!

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Meer randprogramma

Buiten de Loco Royale is veel bijzondere randprogrammering op Paaspop te vinden. Vlakbij de Theatre vind je een enorme verzameling aan activiteiten. Hoe fantastisch is het om onder het genot van een drankje levend Stef Stuntpiloot te spelen bijvoorbeeld? Of ga op avontuur en zoek naar de geheime barren, kussengevechten of de breiclub. Genoeg om je met de hele familie uren te vermaken dus.

Photo credit: Irene Schelwald

Ontspanning

Bij je eerste festival van het seizoen kan het zo zijn dat je nog een beetje moet warmdraaien. Een festival bezoeken is natuurlijk heel leuk, maar het kan ook als topsport voelen. Een beetje ontspanning tussendoor is daarom zeer welkom. Gelukkig biedt Paaspop altijd genoeg ruimte om eventjes te relaxen tussen al het feesten in. We noemden al de breiclub waar je terechtkan voor je dagelijkse portie mindfulness. Daarnaast kan je de oase bezoeken, de campingdisco checken, het reuzenrad in of chillen in een badkuip.

Op naar Paaspop 2024

Vrijwel alle tickets voor Paaspop 2024 zijn uitverkocht. Wil je er toch écht bij zijn? Dan zijn er voor een hogere prijs nog wel VIP-tickets beschikbaar. Voor €429,50 waan je je het hele weekend VIP. Eén dagje VIP’en kost op vrijdag €143,50. Zaterdag en zondag betaal je hiervoor €163,50 per dag. Natuurlijk kan je altijd nog een poging wagen via Ticketswap.

Paaspop Logo

Paaspop 2024

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Tickets Niet meer beschikbaar.