Advertisement

Pulp naar Amsterdam voor enige show in wijde omgeving

Pulp

Pulp komt op vrijdag 24 mei naar de AFAS Live in Amsterdam. Het wordt hun eerste show op Nederlandse bodem in 23 jaar. Kaarten gaan aanstaande vrijdag 15 maart om 10:00 uur in de verkoop, tegen een prijs van 66,08 euro.

Verrassing! Net als je denkt dat het dit jaar niet meer ging gebeuren, kondigt Pulp toch nog een show op Nederlandse bodem aan. De Britpopband zit middenin een reünietour en gebruikt het concert in Amsterdam als warming-up voor een reeks aan grote festivalshows op het Europese vasteland, waaronder headline-spots op Primavera Sound.

De show in Amsterdam heeft een exclusief karakter. Niet alleen omdat het het eerste Nederlandse optreden sinds Lowlands 2001 is, of omdat het (vooralsnog) de enige eigen zaalshow is die ze dit jaar doen. Het is ook nog de enige show die ze in de wijde omgeving spelen: “Onze omringende landen, en zelfs de UK, worden aankomende zomer overgeslagen”, leest het persbericht. Met een boeking op een vrijdagavond in Amsterdam krijgt de show een internationaal aantrekkelijk karakter.

Tickets gaan vrijdag 15 maart om 10:00 uur in de verkoop via Ticketmaster. Alle kaarten kosten 66,08 euro.

Goed oud geworden

Pulp werd bekend in de jaren ’90 met singles als ‘Disco 2000’, ‘Babies’ en het epische ‘Common People’. De band mag zich samen met Oasis, Blur en Suede rekenen tot de ‘big four’ van de Britpop. In 2001 stopten ze ermee, om een decennium lang niks van zich te laten horen. In 2011 was er voor het eerst een korte reünietour (die Nederland oversloeg), en vorig jaar tourde de band uitgebreid door het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar is dus de rest van Europa aan de beurt.

De shows van vorig jaar werden bijzonder positief ontvangen door pers en publiek. Lees ook onze recensie van hun optreden op Isle of Wight 2023, waarin de conclusie was dat Pulp goed oud is geworden en live nog altijd bijzonder sterk uit de verf komt.