Reinier Zonneveld maakt details bekend van zijn nieuwe AI-festival

Reinier Zonneveld staat aankomende zomer b2b met (hou je vast): zijn eigen brein. De razend populaire DJ organiseert op 17 augustus zijn eigen AI-festival onder de noemer ‘Reinier Zonneveld presents: R²’.

Na een rondje Coachella kart Reinier Zonneveld vrolijk door met zijn eigen festival in Spaarnwoude op 17 augustus. De DJ test op het festival de romantiek uit tussen kunstmatige intelligentie en muziek met zijn eigen AI-model R². Het model is getraind op een dataset met 2000 uur originele muziek en meer dan 1000 liveshows uit Reiniers carrière, waardoor het in staat zou zijn tracks en samples te draaien in de stijl van Reinier zelf. Op de mainstage staat Reinier dus te draaien met zijn androïde tegenhanger.

Het festival is een ode aan Reiniers roots

Het festival laat weten dat de zeven andere podia een ode zijn aan de muzikale carrière van Reinier. Zijn eigen label Filth On Acid is bijvoorbeeld een host op het festival. Ook is er ruimte voor techno clubs waar Reinier vroeger all-nighters draaide. Kompass Klub in Ghent ga je terugzien op het festival, net als De Marktkantine, de opgedoekte technotempel van Amsterdam.

“Ik heb altijd graag grenzen verlegd en technologie geïntegreerd in mijn live-optredens. Vorig jaar brak ik het Guinness World Record voor het langste live elektronische muziekoptreden tijdens mijn Karren Maar Festival. Dit jaar gaan we met R² nog een stap verder. Het draait niet alleen om het spelen van muziek; het gaat om het creëren van een ervaring die alles overtreft. Ik kijk er enorm naar uit om al deze geweldige podiumhosts op mijn festival te verwelkomen, waar R² en ik je bij de R² Mainstage meenemen naar nieuw muzikaal terrein en laten zien wat er mogelijk is tijdens live optredens.”

Voor tickets van het AI-festival van Reinier Zonneveld kan je je alvast inschrijven.