Spice Girls-reünie verwacht in 2024

De Spice Girls bestaan dertig jaar en dat moet gevierd worden. In juli 2023 wist ‘The Sun’ al te berichten dat er een Spice Girls-reünie komt, inclusief Victoria Beckham. Nu verklapt Mel B dat er inderdaad iets te gebeuren staat.

Wat er wanneer gaat gebeuren is nog even afwachten. Wel laat Mel B tijdens een gesprek in de Britse talkshow Loose Women weten dat de dames “zeker iets gaan doen” wanneer haar gevraagd wordt of er een Spice Girls-reünie komt. “Ik krijg hier waarschijnlijk voor op mijn donder, maar ik heb het gezegd. Alsjeblieft. We gaan het ergens later dit jaar aankondigen. Nu krijg ik problemen…”

Dat de Spice Girls dit jaar dus niet alleen te horen zijn op de betere slettendisco lijkt dus het geval. Waar deze mogelijke reünie gaat plaatsvinden blijft giswerk. Een logische plek zou het legends slot op Glastonbury 2024 zijn. Het iconische Britse festival vindt dit jaar plaats van 28 tot en met 30 juni, en is reeds hartstikke uitverkocht.

Spice Girls

De Spice Girls zijn zoals te verwachten opgericht in 1994. Nadat ze in de jaren ’90 een gigantische populariteit genoten hield de groep er in 2000 mee op. Sindsdien heeft de meidengroep verschillende reünietours gespeeld. Zo traden de dames in 2007 en 2008 verspreid over de wereld tientallen keren op bij de eerste reünie. Vervolgens gaven ze in 2012 een show weg tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen, en traden ze in 2019 weer op bij de meest recente reünie. Ditmaal zonder Victoria Beckham.

De laatste doorkomst van de Spice Girls in Nederland en België dateert alweer van 1998. Destijds stond de groep tweemaal in het Arnhemse Gelredome, en eenmaal in het Sportpaleis in Merksem. Mocht er inderdaad een reünie komen, dan ligt een doorkomst in de Benelux dus niet direct voor de hand.