‘Spice Girls in het Legends-slot van Glastonbury 2023’

Photo: Kris Williams

Al weken lang wordt er gespeculeerd over een volledige reünie van de Spice Girls op Glastonbury. Nu komt het wel heel erg dichtbij. De Spice Girls zijn namelijk bezig met het organiseren van een wereldtournee. Het gerucht gaat dat deze eindigt in een slot op de Pyramid Stage op Glastonbury.

De groep zou specifiek beoogd zijn voor het inmiddels beroemde ‘Legends-slot’ op de zondagmiddag van het festival. Komend jaar speelt bijvoorbeeld Diana Ross op dat slot.

Waarschijnlijk gaat dit ook nog eens gebeuren in volledige formatie, voor het eerst sinds de Londense Olympische Spelen in 2012. Volgens Mel C (Sporty Spice) wil Victoria Beckham (Posh Spice) namelijk héél graag op Glastonbury staan. Het is niet duidelijk of Beckham ook met de andere shows meedoet.

In het geval dat de vijf dames daadwerkelijk het Legends-slot vullen, komen ze terecht in een prestigieus rijtje. Onder andere Brian Wilson, Shirley Bassey en Ray Davies (The Kinks) zijn in het verleden als “Sunday Legend” geboekt. Voor dit jaar staat Diana Ross gepland. De meest recente legende die dit optreden verzorgde, was Kylie Minogue in 2019. Haar optreden was het meest bekeken van welke perfomance dan ook dat jaar, en waarschijnlijk zal dat met de Spice Girls niet anders zijn.

Logistieke problemen

Het zag er eerst naar uit dat de reünie al veel eerder plaats zou vinden, namelijk op de Queen’s Platinum Jubilee, een feest ter ere van de 70-jarige heerschappij van koningin Elizabeth II. Deze kon echter niet doorgaan vanwege “logistieke problemen”. Volgens een ingewijde van de band “was er gewoonweg niet genoeg tijd om te repeteren, waardoor de show niet goed genoeg zou worden”, aldus The Sun.

Kortom, we moeten dus nog even wachten op de comeback van Girl Power. Maar het lijkt er in ieder geval op dat wanneer de Spice Girls iets ondernemen, ze zeker willen weten dat ze het goed doen. En dat belooft wat.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 23-25 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen