The Black Keys spelen nooit meer op Glastonbury na ‘belediging’

Photo: Joshua Black Wilkins

The Black Keys hebben aangegeven nooit meer op het Britse Glastonbury te willen spelen, vanwege het aanbod dat het festival de band deed. Volgens de Amerikanen is het aanbod een belediging.

Nadat The Black Keys in 2014 speelden op de Pyramid Stage van Glastonbury, heeft het rock-duo dit keer een aanbod gekregen dat niet door de beugel kan. Een belediging volgens de mannen:

“We got an offer from Glastonbury that was so insulting, we’re never going to play the festival again. We know it’s a big deal for people in the UK, but the weight of what the festival is, doesn’t translate to most Americans. We have no interest in playing it.”

Glastonbury is een grote naam in festivalland en veel artiesten willen er graag een keer het podium beklimmen. De insteek van Glastonbury is anders dan die van andere festivals. Een groot deel van de line-up komt tot stand doordat musici voor een relatief lage fee willen komen, dankzij de reputatie van het festival. Doorgaans betaalt het festival maar een fractie van de normale prijs. Het geld dat de festivalorganisatie hiermee uitspaart, wordt voor een groot deel geschonken aan goede doelen.

Foto: Rachel Docherty

The Black Keys

The Black Keys zullen we dus niet meer snel terugzien op Glastonbury, maar we kunnen het duo -bekend van hits als Gold on the Ceiling en Lonely Boy– wel vinden op menig ander festivalposter. Aankomende zomer staat de band op onder anderen Pinkpop en Rock Werchter.

Glastonbury 2023

Glastonbury is het grootste buitenfestival ter wereld en verdient daarmee een plek op de bucketlist van festivalgangers. De kaartverkoop ging zoals elk jaar razendsnel, inmiddels is het festival alweer uitverkocht. De 40e editie van Glastonbury vindt plaats van 21 tot 25 juni 2023. Dit jaar staan headliners Guns ’n Roses, Elton John en Arctic Monkeys op het programma. Naast fantastische headliners, biedt Glastonbury een breed scala aan verschillende muziekgenres voor jong en oud. Meer informatie over Glastonbury 2023 vind je op de officiële website.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 juni 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva