Opwarmen voor Pinkpop 2024: Calvin Harris start tour in Miami met enorme show

Calvin Harris

Komende zomer is Calvin Harris de zaterdag headliner van Pinkpop 2024. Onlangs trapte hij zijn tour af met een show op Ultra Music Festival in Miami. We nemen alvast de show onder de loep om te zien wat we kunnen verwachten in Landgraaf.

Met Calvin Harris heeft Pinkpop een headliner te pakken die niet op veel andere festivals te zien is deze zomer. Naast het Limburgse festival staat de Schot nog op slechts enkele andere festivals, waaronder TRNSMT en Garorock. Echt rustig zal de dj het overigens niet krijgen, want er staan liefst veertien shows gepland op Ibiza.

Calvin Harris Setlist Ultra Music Festival 2024

Hits, hits en nog eens hits

Bij de aankondiging beloofde Pinkpop al dat Calvin Harris het ultieme feelgood dansfeest naar het festival gaat brengen. Wanneer we afgaan op deze eerste show lijkt daar geen woord aan gelogen. De Schotse dj opent meteen met ‘This Is What You Came For’ en ‘One Kiss’. Daarna wordt nauwelijks nog gas teruggenomen. In de setlist is ruimte vrijgemaakt voor onder meer ‘Summer’, ‘Miracle’, ‘We Found Love’, ‘Feel So Close’ en ‘Sweet Nothing’. Net als we eerder al concludeerden over de festivalsetlist van Sam Smith lijken we dus een show bomvol hits te mogen verwachten. Bovendien belooft het een enorme productie te worden als we kijken naar de beelden in Miami. Aan een gebrek aan lasers gaat het niet liggen.

Kritiek

Na de show in Florida was niet iedereen laaiend enthousiast. Via social media reageerden enkele bezoekers teleurgesteld over de set die Calvin Harris draaide. De Schot reageerde op zijn beurt geïrriteerd op deze kritiek, die daarbij niet heel enthousiast lijkt over het draaien op EDM festivals. Wellicht passen de hits van de dj ook wel beter bij het Limburgse festival. Misschien een mooie herkansing op Pinkpop, Calvin?

Calvin Harris

Adam Richard Wiles, beter bekend als Calvin Harris, is een Schotse singer-songwriter, dj en producer. Na zijn doorbraak in 2006 is Harris niet meer weg te denken uit de elektronische muziek. Hij scoorde onder andere hits met ‘We Found Love’, ‘Summer’ en ‘How Deep Is Your Love’. Op de festivals is de artiest een graag geziene gast, maar optredens worden niet in overvloed gegeven. Zo deed hij in 2014 alleen Sziget en Pukkelpop aan. In 2016 gaf hij een show op Coachella en hij stond in 2019 op Creamfields. In 2022 stond de dj op EXIT Festival, wederom Sziget en Creamfields South. Dit jaar maakt Calvin Harris zijn debuut op Pinkpop en TRNSMT.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen