Eerste annulering Graspop 2024 is een feit

Het moment waarvan je weet dat die gaat komen, is helaas nu al aangebroken: de eerste annulering van Graspop 2024 is daar. Monuments verplaatst de volledige zomer tour van dit jaar naar 2025.

De onderliggende reden voor het verplaatsen van de tour is het vertrek van drummer Mike Malyan. Mike zet een stap terug om het welzijn van zijn gezin en hemzelf voorop te stellen. De organisatie van Graspop heeft zelf nog niks laten weten maar via Instagram geeft de drummer een uitgebreide verklaring:

Hieruit wordt duidelijk dat Mike en de band als vrienden uit elkaar gaan, en dat het geen gemakkelijke keuze was voor de drummer: “Voor mij voelt het vertrek uit de band als een amputatie. Het afsnijden van een onderdeel van mij, zodat de rest kan groeien.” Toch is het de pijn waard: “Ik leef al een paar maanden met het besluit. Daarin heb ik rust en welzijn gevonden, dat de pijn van het vertrek rechtvaardigt.”

De band vult aan dat ze Mike eeuwig dankbaar zijn voor de kans om samen met hem muziek te creëren en te spelen. In het verlengde van het vertrek stelt de band ook de aanstaande zomertour uit naar 2025. Ze maken van de komende periode gebruik om zich bijeen te rapen, te schrijven, en te focussen op het volgende hoofdstuk van Monuments.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen