Festileaks tipt: de donderdag van de Zwarte Cross 2024

De Zwarte Cross is het grootste betaalde festival van Nederland in oppervlakte én aantal bezoekers. Daarnaast geldt er een unieke sfeer, is de aankleding ongeëvenaard en voelt het programma haast oneindig. Niet gek dus dat je hier normaal bij de kaartverkoop nauwelijks tussenkomt. Maar we hebben een tip voor je, want Zwarte Cross heeft dit jaar een extra festivaldag – en voor die donderdag zijn nog kaarten!

Net zoals elk jaar ging de kaartverkoop van Zwarte Cross 2024 weer hard. Weekendkaarten en de dagkaarten voor de vrijdag, zaterdag en zondag vlogen in no-time de toonbank over. Voor wie er nog bij wil zijn is er echter goed nieuws. Kaarten voor de donderdag van Zwarte Cross 2024 zijn nog in de verkoop en ook niet onbelangrijk, ze kosten maar €37,50. Dit is waarom je erbij moet zijn.

Unieke sfeer

Op de Zwarte Cross vind je muziek, theater, cross en stunts in een knetterende cocktail van herrie en harmonie. Dit jaar toveren 200.000+ Zwarte Crossers de frisgroende festivalweides van Lichtenvoorde, Vragender en Lievelde om tot een vredelievend slagveld, verenigd onder de slogan: Make Schik, Not War! Een hartelijke uitnodiging om plezier te maken. Wees er niet te zuinig mee, zoiets als te veel schik maken bestaat niet.

Het festival vindt plaats in de Achterhoek. Dat brengt een bepaalde nuchterheid onder een groot deel van de bezoekers met zich mee. Deze nuchterheid is vooral terug te vinden in de onderlinge sfeer. Zoek je nieuwe vrienden? Een rondje halen voor de buren doet wonderen. Je bent binnen de kortste keren achter wat er bedoeld wordt met die welbekende Achterhoekse gemoedelijkheid. Daarnaast is de gemiddelde Zwarte Cross bezoeker er ook niet bang voor om letterlijk met de poten in de modder te staan.

Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Aankleding

Dat het Zwarte Cross terrein maar liefst 160 hectare groot is, behoedt de organisatie niet om bijna iedere vierkante meter aan te kleden met de leukste decoratie. Overal hangen bordjes met woordgrappen, er staan kermisattracties en de podia zijn aangekleed met grote bloemen, lampen of slingers. Er is een dorpsplein nagebouwd met geweldige cafeetjes aan de zijkant. Je waant je niet alleen op een festival, maar in een andere wereld.

Photo: Ben Houdijk

Programma

Speciaal voor de donderdag vliegen enkele grote namen in. Headliner van de dag is Armin van Buuren. Andere grote namen die hem bijstaan zijn The Darkness, Douwe Bob, Fresku en Heideroosjes. Daarnaast staan streekgenoten Suzan & Freek en festivalfavorieten als Mooi Wark en Bökkers ook op het affiche van de donderdag.

Naast de muziekprogrammering is ook een programma op het gebied van theater, stunts en kunst. Op de theaterweide geven internationale acts een show, maar ook nationale trots Ellen ten Damme is aanwezig. Op het stadsplein volg je diverse lezingen, worden live podcasts opgenomen en kan je altijd nog de kroeg (naar keuze) in. Verspreid over het festivals volg je workshops of spijker je je kennis bij in de universitent. Kortom, genoeg te beleven op één dag (of natuurlijk het hele weekend)!

Zwarte Cross
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

Zwarte Cross 2024

Heb je zin gekregen om de donderdag van Zwarte Cross 2024 te bezoeken? Wij kunnen je met Armin van Buuren, The Darkness, een dag vol theater en stunts, een unieke sfeer en een mooie aankleding voor maar €37,50 geen ongelijk geven. Er zijn nog kaarten beschikbaar op de website van de Zwarte Cross. Maar wacht niet te lang, en haal je vrienden, familie of oma over! Het kan nooit lang duren voordat ook deze kaartjes de deur uitvliegen.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen