De Grote Zwarte Cross 2022 Kroegentocht

Zwarte Cross 2022 stage
Sjaak Böhmer / Zwarte Cross

Met de cross, talloze optredens en het uitgebreide aanbod aan andere activiteiten hoef je je op de Zwarte Cross natuurlijk geen moment te vervelen. Maar stel je voor dat je dan toch een aantal loze uren in de dag hebt waarop je niet weet wat te doen, hebben wij de perfecte oplossing gevonden. Namelijk de Grote Zwarte Cross 2022 Kroegentocht, inclusief alle kroegen uit de gloednieuwe Kroegenstraat. Wij hebben de route voor je uitgedacht, het enige dat jij hoeft te doen is hem volgen (en zorgen dat je goed gehydrateerd blijft onderweg).

Stop 1: De Schaterbar

De Grote Zwarte Cross Kroegentocht wordt natuurlijk een lange dag, dus begin je beter op tijd met een gezonde portie humor om de sfeer alvast te verhogen. Daarom start de tocht op de theaterweide, waar je tussen 12.30 en 20.00 de leukste comedy checkt in de Grolsch Schaterbar. Tussen de shows door houdt huisband Montis, Goudsmit & Directie de sfeer hoog. De perfecte plek dus om je eerste biertje te drinken en in de stemming te komen.

Stop 2: Speciaalbierencafé ‘Tied Veur Grolsch’

Vanaf de Theaterweide gaat de tocht door naar de gloednieuwe Kroegenstraat. Je vindt hier meerdere kroegen direct naast elkaar, waardoor je zo van het ene naar het andere café rolt. In de Kroegenstraat begin je bij Speciaalbierencafé ‘Tied Veur Grolsch’, waar je de lekkerste speciaalbiertjes kunt bestellen. Ideaal dus als tweede stop wanneer je nog echt geniet van het bier.

Photo credit: Festileaks

Stop 3: Stamcafé De Schans

Vanaf de speciaalbierbar steken we over naar Stamcafé De Schans, waar het pas echt ”thuus”komen is. De stamkroeg had ook de lokale kroeg op de hoek kunnen zijn, maar dat maakt het nou juist zo leuk. De hele dag door hoor je Nederlandse hits, en iedere avond treden De Paloma’s er drie keer achter elkaar op. Drink je derde biertje hier terwijl je meezingt met de beste klassiekers en bijpraat met de vrienden die je ieder jaar alleen maar op de Cross ziet. Maar wees gewaarschuwd, de sfeer zit er in de stamkroeg zo goed in dat je zo maar eens veel te lang blijft hangen, en dat kunnen we natuurlijk niet hebben. We hebben immers nog een aantal stops te gaan.

Photo credit: Festileaks

Stop 4: Het Nachtkastje van EasyToys

Vanaf Stamcafé De Schans lopen we door naar Het Nachtkastje, gesponsord door EasyToys. In deze kroeg geniet je de hele dag door van workshops, lezingen, spelletjes en meer, allemaal gericht op het doorbreken van taboes wanneer het gaat om seks. Zo kun je er meedoen met ‘Blinddoek Op, Blinddoek Af’, een Kamasutra-workshop of de quiz ‘De Meisjes Tegen De Jongens’, en dat allemaal met een biertje in de hand. Na het dagprogramma kun je in het Nachtkastje de nacht inluiden onder het genot van Erotische Deuntjes.

Photo credit: Festileaks

Stop 5: Café Harder

Na Het Nachtkastje steken we terug over, en wel naar café Harder. We kennen deze kroeg natuurlijk nog van eerdere jaren, maar deze editie is ‘ie compleet vernieuwd. Harder is zo’n café waar je binnenstapt door een bestickerde en beposterde gang, waar de namen in de muur staan gekrast en je voeten vastplakken aan de vloer van de smurrie. Maar iedereen weet ook dat dit vaak de beste kroegen zijn. In Harder vindt je exact deze vibe, maar om het helemaal af te maken spelen dj’s en bands er het hele weekend lang ook nog eens de beste rock ’n roll-tracks, waaronder Beachdog en Dropkick Murphys.

Photo credit: Festileaks

Stop 6: Gaycafé De Kast

Wanneer je oren genoeg suizen door Café Harder, is het tijd voor de laatste uit de kroegenstraat: Gaycafé De Kast. De slogan van de kroeg luidt ‘Kom d’r uut!’, en iedereen is hier welkom om de diversiteit van de Zwarte Crossers te vieren. Je danst er op heerlijke discotunes en kijkt naar de beste dragshows, dus trek je dansschoenen aan en waag een dansje tijdens shows als ‘Lekker Lesbisch Lamineren’ en ‘Coming fout!’.

Photo credit: Festileaks

Stop 7: De Nachtclub

Als de avond valt en je de Kroegenstraat toch wel een keer gezien hebt, is het tijd voor een wandeling naar De Nachtclub; omschreven als “een neon-kleurentrip vol guilty pleasures en hete hitjes”. Vanaf 23.00 kunnen de voetjes hier iedere avond écht van de vloer en dans je de nacht door met onder meer Kees van Hondt, 90’s Now en Zer00’s Heroes.

Stop 8: Het Eindstation

Aan alles komt een eind, en zo ook aan een dag op de Zwarte Cross. Maar niet getreurd, voor de echte nachtbrakers is er gelukkig nog wat te doen. Aan het eind van de avond rol je namelijk de camping op, waar je de laatste stop vindt, passend genaamd Het Eindstation. Hier doe je nog een laatste afzakkertje met je vrienden, en dan is het toch echt tijd om de tent op te zoeken. 8 stops overleefd van De Grote Zwarte Cross Kroegentocht, you did it!

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Line-up
Kensington
Krezip
Dropkick Murphys
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.