Pinkpop 2024 timetable: de 8 lastigste clashes

Orange Skyline op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born /Festileaks

Na een stortvloed aan vragen aan de organisatie maakte Pinkpop 2024 eindelijk het blokkenschema bekend. Het is tijd om te puzzelen! Wij helpen je een route uit te stippelen door de lastigste clashes op een rij te zetten.

We moeten het Pinkpop nageven: de organisatie heeft haar artiesten goed verdeeld. De meeste clashes zijn vooral pijnlijk voor mensen die van meerdere muziekgenres houden. Je kunt nu eenmaal niet op drie plekken tegelijk zijn. Wij hebben het schema doorgespit en laten de moeilijke keuzes zien die je als festivalganger helaas moet maken.

1. Yungblud vs. Fleddy Melculy vs. S10 (vrijdag)

We presenteren: de beslisboom van de vrijdag! Zit je rond etenstijd in een after dinner dip? Ga dan vooral naar YUNGBLUD (17.20 -18.20, South Stage). Met zijn energieke poppunk en spetterende liveoptreden zorgt hij dat je snel weer aan het pieken bent. Liever ergens anders headbangen? Bij Stage 4 kan je van 17.30 – 18.15 terecht voor de Vlaamse metal van Fleddy Melculy. Zin in iets anders dan rock? Dan kan je van 17.00 – 18.00 naar de Tent Stage voor de gevoelige popsongs van S10. Zij ontroert je met persoonlijke verhalen die in haar liedjes verweven zijn.

Waar ben jij te vinden?

2. Keane vs. Tinlicker (vrijdag)

Hoera, Hopes And Fears van Keane bestaat twintig jaar! De mannen komen hun jubileum vieren op de North Stage van Pinkpop en nodigen jou uit om van 20:35 – 21:50 luidkeels mee te zingen met klassiekers als ‘Somewhere Only We Know’ en ‘Everybody’s Changing’. Tegelijkertijd tovert Tinlicker de Tent Stage (20.30 – 21.30) om tot een dansclub voor liefhebbers. Op hun melodieuze house en techno hoor je de stemmen van onder meer Tom Smith van Editors en Jamie Irrepressible van Röyksopp.

Ik ga naar...

3. Froukje vs. Lottery Winners (zaterdag)

Pop versus pop, beide met een boodschap. Ga je voor Froukje (15.40 – 16.40, South Stage) die op debuutalbum Noodzakelijk Verdriet gevoelige en maatschappelijke thema’s aansnijdt, al dan niet verpakt in een dansbaar jasje? Of geef je de voorkeur aan de energieke indiepop van Lottery Winners (15,45 – 16.30, Stage 4)? De opgewekt klinkende nummers van Anxiety Replacement Therapy hebben een serieus thema, aangezien zanger Thom Rylance kampte met een depressie.

Doe mij maar...

4. Nothing But Thieves vs. Oliver Heldens vs. Tors (zaterdag)

Gevoelige ballads, stevige rocksongs of dansbare odes aan onze hoofdstad: je vindt ze allemaal bij Nothing But Thieves (21.05 – 22.20, North Stage). De Britse mannen staan nu voor de vierde keer in Landgraaf en nemen hun nieuwste album Dead Club City met nummers als ‘Welcome to the DCC’ en ‘Overcome’ mee. Tegelijkertijd staat dj en producer Oliver Heldens van 20.55 – 21.55 in de Tent Stage. Hier draait hij zijn dansvloervullende house, met (wereld)hits als ‘Gecko’, ‘Turn Me On’ en ‘This Groove’, goed voor miljarden streams. Ook bij Stage 4 kan je terecht op dit uur: daar speelt Tors (21.25 – 22.10) hun prachtige pop met zinderende zangharmonieën. Fun fact: ook zij hebben een liedje over Amsterdam.

Wie kies jij?

5. Calvin Harris vs. John Coffey (zaterdag)

Dansen of rocken, die vraag lijkt wel het thema van de zaterdag. Waar sluit je de tweede dag van Pinkpop mee af? Voor de liefhebbers van pop, dance en house zorgt Calvin Harris (22.30 – 00.00) op de South Stage voor een spektakel. ‘I Need Your Love’, ‘This Is What You Came For’, ‘Outside’, ‘Miracle’: de Schot brengt een karrenvracht hits mee naar Pinkpop. Wil je toch liever iets stevigers? Dan kan je je tijdens de headliner beter naar de Tent Stage bevinden voor een dubbele portie punk, hardcore en rock, geserveerd door John Coffey (22.45 – 23.45). Met een nieuw album en een flinke dosis terug-van-weggeweest-energie zetten ze de roze tent vast compleet op stelten. Wie weet vangt zanger David Achter de Molen ook weer een biertje.

Op naar...

6. Ilse DeLange vs. Ruby Waters (zondag)

Twee singer-songwriters op de vroege zondagmiddag: de een van eigen bodem, de ander uit Canada. Ilse DeLange mag van 12.00 – 13.00 de North Stage op om haar mix van country, pop en rock te spelen. Ruby Waters begint een kwartier later op Stage 4 (12.15 – 13.00) met haar alternatieve pop en indierock, vergezeld door haar dijk van een (soul)stem.

Mijn favoriet is...

7. Hozier vs. Yīn Yīn (zondag)

Gaan we naar de kerk of naar de ‘Dis kô’? Hozier (19.25 – 20.25, South Stage) brak door met het gevoelige ‘Take Me To Church’, al klinken de andere nummers in zijn folk-, blues- en indiepopoeuvre een stuk opgewekter. Tegelijkertijd wordt Stage 4 omgetoverd tot een dansparadijs vol Thaise funk, electronica en disco. Van 19.30 – 20.20 speelt hier namelijk de Maastrichtse band Yīn Yīn.

Kerk of Dis kô?

8. Sam Smith vs. Jane’s Addiction vs. ClockClock (zondag)

Vlak voor afsluiter Ed Sheeran krijg je nog één trilemma voor je kiezen. Op de North Stage: Sam Smith (20.25 – 21.55). Hen brengt zowel tranentrekkende ballads zoals ‘Stay With Me’ als popbangers zoals ‘Unholy’ naar Pinkpop. In de Tent Stage vind je van 20.30 – 21.30 de originele bezetting van Jane’s Addiction, die hun befaamde unieke mix van rock en grunge ten gehore brengt. Tot slot betreedt ClockClock de planken van Stage 4 (21.00 – 21.45) voor een interessant dansbrouwsel van electropop, soul en hiphop.

Mijn stem gaat naar...
Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen