Rock Werchter 2024 start met opbouw

rock werchter 2024 opbouw
Opbouw Rock Werchter 2024 / Bron: Rock Werchter Instagram

De eerste stellages op het terrein van Rock Werchter 2024 zijn een feit. Het festival is officieel begonnen met het opbouwen van het terrein.

“Peekaboo” schrijft de organisatie bij de allereerste foto waarop vrachtwagens, grondplaten en steigers te zien zijn. Over minder dan twee maanden vindt het festival pas plaats, maar de voorpret mag bij deze officieel beginnen. Het evenement in het Belgische Werchter beschikt over verschillende indrukwekkende podia waarvoor nu de eerste paaltjes in de grond geslagen worden.

Twee van deze stages krijgen in 2024 een upgrade. Dat zijn The Barn, een overdekte tent met sfeervolle lampjes en de capaciteit van een Ziggo Dome, en KluB C, een intiemere tent. De organisatie kon beide podia bij drukte afsluiten, wat afgelopen editie net iets te vaak gebeurde en dat kwam het festival op commentaar te staan. Fans moesten uren van tevoren in de rij staan om een plekje onder de festivaldaken te bemachtigen. Vanaf dit jaar krijgen de tenten een open voorkant en verdwijnen de altijd gevreesde rode kruizen. Tevens komen er meer mogelijkheden om van buitenaf de shows te volgen.

Nadat ook Graspop deze week met de opbouw begon, beginnen de kriebels voor de festivalzomer steeds groter worden. Voor Rock Werchter is het nog mogelijk om een ticket aan te schaffen. De zaterdag- en zondagkaartjes zijn reeds vergeven, maar voor donderdag, vrijdag en het hele weekend heb je nog prijs. Hoewel de vrijdag met Måneskin, Snow Patrol en YUNGBLUD eerder uitverkocht was, zijn er opnieuw kaarten beschikbaar. Maar wacht niet te lang, want ook de combitickets dreigen uitverkocht te raken.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen