Startersgids: alles wat je moet weten voor je eerste keer Best Kept Secret

BKS
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Begin juni betekent Best Kept Secret! We mogen bijna weer drie dagen heerlijk vertoeven in de Beekse Bergen. Ga jij dit jaar voor het eerst naar het festival? Wij vertellen je alles wat je moet weten voor je eerste bezoek aan BKS.

In 2024 staan onder andere Disclosure, Justice, Paolo Nutini en PJ Harvey op de planken van Best Kept Secret. Ga jij dit jaar voor het eerst naar het festival in Hilvarenbeek? Wees voorbereid met de Festileaks Startersgids.

BKS 2019 terrein
Photo: Festileaks

Entree

Voor Best Kept Secret zijn er nog kaarten te koop. Een weekendticket inclusief toegang tot de reguliere camping kost €275. Koop je met tien mensen een vriendenticket, dan krijg je €15 per persoon korting. Je ticket kost dan dus €260 euro.

Ben je 21 jaar of jonger wanneer BKS van start gaat, dus geboren op 8 juni 2002 of later? Dan kan je dit jaar voor het eerst met flinke korting naar het festival. Met New Generation tickets wil het festival de volgende generatie festivalgangers ondanks alle stijgende prijzen de kans geven om naar Best Kept Secret te gaan. Deze kaarten kosten €189. Neem wel je identiteitsbewijs mee, deze wordt bij de ingang gecontroleerd.

Het festivalterrein is op vrijdag open van 14:00 tot 04:00 uur, op zaterdag van 11:00 tot 04:00 uur en op zondag van 11:00 tot 00:30 uur.

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Vervoer

Vele wegen leiden naar Hilvarenbeek. Als je met het openbaar vervoer wil komen, pak je de trein naar station Tilburg. Vanuit daar rijden er shuttlebussen naar het festival. Degenen die dichtbij wonen (lucky you!) en met de fiets komen, kunnen deze naast de festivalingang stallen. Mocht je vanaf station Tilburg komen fietsen, dan ben je een halfuurtje onderweg.

Natuurlijk kan je ook met de auto komen. In dat geval moedigt het festival carpoolen aan, aangezien dit beter is voor alle bomen op het terrein. Carpoolen kan met de Slinger-app. Hiermee kan je een lift aanbieden als je nog plek over hebt in je auto, of kijken of je met iemand mee kan rijden.

Mocht je met de auto komen, dan is het verstandig om van te voren een parkeerkaart te kopen. Die kost dan namelijk €22,50 exclusief €2,50 servicekosten. Koop je hem ter plekke, dan is dit €35,00 (inclusief servicekosten).

BKS 2022
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Overnachten

Met een weekendticket voor Best Kept Secret krijg je automatisch toegang tot de (reguliere) camping. Deze ligt op een mooie locatie in het bos. Fijn, want door de bomen is er schaduw (!) waardoor je niet al om acht uur ’s ochtends ligt te braden in je tent. De camping opent op vrijdag om 10:00 uur en gaat dicht op maandag om 12:00 uur.

Geen zin om te slepen met alle festivalspullen? Een opgezette FestiTent met of zonder luchtbed, slaapzak en kussen vind je op Easy Camp. Op deze camping kan je ook terecht met de camper of caravan, al zijn deze plekken dit jaar helaas al uitverkocht.

Wil je nóg luxer overnachten? Op Comfort Camp kan je terecht voor opgezette en volledig uitgeruste tenten met echte bedden. Deze zijn beschikbaar voor twee, vier en zes personen. Daarnaast biedt Beekse Bergen bungalows, safaritenten of luxe hotelkamers aan.

Vanaf de camping en het terrein van BKS duik je zo het meer in, dus neem vooral je handdoek en badpak mee. Een verfrissende duik of lekker pootjebaden is dan een prima manier om de festivaldag te starten. In onze handige paklijst vind je alles wat je mee moet nemen voor jouw weekend. Best Kept Secret heeft een overzicht van wat wel en niet mee mag op de camping.

bks 2022 publiek
Photo: Jokko / Best Kept Secret Festival

Terrein

Het terrein van Best Kept Secret ligt direct aan het meer. Als je binnenkomt, vind je aan de linkerkant in het hoekje de podia The Secret en Casbah en restaurant The Lodge. Ook ligt hier vintagewinkel Kilo Kilo, waar je tweedehands kleding kunt shoppen.

In het midden zie je een kleurrijke tent: The Floor. Hier draaien genoeg leuke dj’s om je kapot bij te dansen. Loop een stukje door en je komt uit bij Wilder Wanderland. In dit schaduwrijke gedeelte vind je veel eetkraampjes, maar ook hottubs en bankjes.

Helemaal achter op het terrein staat het hoofdpodium: de One. Hier is het heerlijk toeven door met je voetjes in het zand je favoriete bands bekijken. Tijdens het sunset slot baadt het strand in het gouden licht wat prachtige plaatjes oplevert. Naast de One ligt het tweede podium, een grote tent genaamd (je raadt het al) Two.

BKS 2022 food
Photo credit: Alex Heuvink / Best Kept Secret Festival

Eten

Best Kept Secret staat bekend om het heerlijke eten. Van Koreaanse kip en rendang tot curry’s en allerlei burgers, de verscheidenheid aan gerechten is enorm. Ook zijn er meer dan genoeg vegan en vegetarische opties te krijgen. Tip van de redactie: ga voor de vegan kapsalon of de Mexicaanse taco’s.

Zin in iets chiquers dan staand eten bij een foodtruck? Bij The Lodge kan je terecht voor een sterrenwaardig luxe diner. Dit jaar organiseert het festival op zaterdag en zondag voor €20,00 de Best Kept Brunch, inclusief Bloody Mary’s en vers sinaasappelsap. Zorg wel dat je van tevoren reserveert!

BKS 2022 The Floor
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Genieten op Best Kept Secret 2024

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om je voor te bereiden op een fijn weekend op Best Kept Secret 2024. Met een mooi programma, een prachtig terrein en heerlijk eten komt dat vast helemaal goed. Het enige dat nog rest is alvast al het moois op de line-up beluisteren. Hiervoor helpen we je een handje met onze Spotify-lijst hieronder. Ook hebben we alvast de lastigste clashes op een rij gezet, zodat je jouw route over het terrein kan gaan uitstippelen. Veel plezier!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen