⁠Extra watertaps en schaduwplekken bij concert Bruce Springsteen door verwachte hitte

Photo: Danny Clinch

Het kwik loopt flink op tijdens het concert van Bruce Springsteen, donderdagavond in Nijmegen. Concertorganisator Mojo regelt extra schaduwplekkken en waterpunten, zodat bezoekers het hoofd koel kunnen houden in de voorspelde 30 graden.

Het wordt warm in het Goffertpark. Daarom maakt de organisatie een uitzondering: bezoekers mogen een plastic flesje met dop meenemen (max een halve liter). Zij kunnen die bijvallen bij de tappunten bij de toiletten. Ook wordt aangeraden om voldoende zonnebrand mee te nemen, plus een hoofddeksel te dragen en genoeg te eten en drinken.

Op het terrein worden bovendien extra schaduwpunten gemaakt, met name voor de bezoekers die er al vroeg zijn. Het concert begint namelijk pas om 19:45, maar het terrein is wel al vanaf 16:00 open. Bovendien leert de ervaring dat ook daarvoor mensen al staan te wachten. “De combinatie van uitdrogen en oververhitting kan leiden tot een zonnesteek. Meld je bij beveiliging of medisch personeel als je duizelig bent of erg suf voelt”, benadrukt Mojo.

Goedkope tickets

Niet alle Bruce-fans staan te trappelen voor een concertavond met tropische temperaturen. Sinds het begin van de week worden honderden concertkaarten op Ticketswap aangeboden voor relatief lage prijzen, soms onder de €50,-. Wellicht een goed last minute buitenkansje voor liefhebbers van The Boss die vanavond nog geen plannen hebben.