Bruce Springsteen bevestigt eerste Europese data voor 2025: opvallend dicht op Pinkpop

Photo: Danny Clinch

Bruce Springsteen komt in 2025 opnieuw terug naar Europa voor concerten. Dat bevestigt de Amerikaanse zanger via zijn website. De data zijn opvallend dicht in de buurt van Pinkpop 2025.

Bruce Springsteen moest afgelopen maand meerdere shows afzeggen op doktersadvies. Onder meer Marseille en Praag moesten het daardoor doen zonder een concert van The Boss. Volgend jaar worden de shows ingehaald: op 31 mei in Marseille en op 15 juni in Praag.

De aankondiging voor de shows van Bruce Springsteen die worden ingehaald in 2025

Het zou kunnen dat het enkel bij deze shows blijft, omdat deze nu eenmaal ingehaald ‘moeten’ worden. Echter is het onwaarschijnlijk dat het hele circus dat Springsteen met zich meeneemt voor slechts twee shows – die nota bene twee weken uit elkaar liggen – naar Europa wordt vervoerd. Aannemelijker is dat tijdens de omringende data ook shows worden gegeven, om kosten te besparen.

Pinkpop?

Bruce Springsteen trad vorig jaar al op in de Johan Cruijff ArenA en op het Megaland-terrein in Landgraaf. Eind deze maand speelt hij twee avonden in het Goffertpark in Nijmegen. Zien we hem in 2025 voor het derde jaar op rij in Nederland? De animo is in ieder geval groot genoeg; alle concerten blijven zonder probleem uitverkopen.

Misschien is het voor de afwisseling goed om weer eens te switchen van zalen naar festivals. En dan valt direct op dat de data in Marseille en met name Praag wel heel gunstig vallen voor Pinkpop 2025. Dat festival vindt volgend jaar weer half juni plaats. Springsteen speelde in 2009 en 2012 al eens op Pinkpop en vorig jaar nog op hetzelfde terrein, dus hij weet in ieder geval de weg en de banden zijn warm.

Afgelopen week werd bekend dat Pinkpop 2025 ‘heel dicht’ tegen de bevestiging van de eerste headliner aan zit. Mojo-boeker Jarn van Strijen verklapte in een interview in De Limburger dat wordt geprobeerd om een “rockheadliner uit te roken”. Voorlopig passen de puzzelstukjes, maar we gaan het zien!