Eerste headliner Pinkpop 2025 bijna rond

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Pinkpop 2024 moet nog beginnen, maar het festival is al bijna rond met de eerste headliner voor de editie van volgend jaar. Dat vertelt boeker Jarn van Strijen in een interview met De Limburger.

Het affiche voor Pinkpop 2024 kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Het festival was in gesprek met Dua Lipa, Madonna en Muse, maar dat kwam allemaal niet rond, verklapte Mojo-boeker Rob Trommelen vorige week al bij OOR. Uiteindelijk werden Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris bekendgemaakt als het afsluitende trio voor komende editie.

Maar het team zit sindsdien niet stil, en is al druk bezig met de editie van volgend jaar. Jarn van Strijen vertelt bij De Limburger: “We zijn al bezig met de bovenkant van het affiche en zitten dicht tegen een bevestiging aan.”

Rockheadliner

Het is niet bekend over welke act het gaat, maar er wordt wel een kleine hint gegeven uit welke hoek we deze mogen verwachten. Jarn: “Ik kan je alvast vertellen dat we proberen om een rockheadliner uit te roken.”

Overigens is de eerste act voor Pinkpop 2025 al bekend. Janet Livv won in maart de Limburgse Popprijs en mag daardoor volgend jaar het festival in Landgraaf openen.

Kort na de zomer lees je op Festileaks traditiegetrouw weer de geruchtenoverzichten met de kanshebbende headliners voor alle grote festivals, waaronder die voor Pinkpop. In het najaar wordt doorgaans de eerste afsluiter officieel bekendgemaakt.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Jos Willemsen

Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

Meer van Jos