Graspop 2024 update: terrein ligt er prima bij, camping slechter

Geen gedroomd begin voor Graspop 2024. Het woensdagprogramma van het festival is afgelast en parkings blijven het hele weekend dicht door heftige regenval. Festileaks reporters zijn inmiddels ter plaatse en delen een update over de situatie van het terrein.

Eerder vandaag kwamen via het Graspop Forum foto’s naar buiten die weinig goeds voorspelden. Daarop waren plassen van centimeters diep te zien. De foto’s waren van gisteren.

Situatie festivalterrein

Festileaks doet het hele weekend uitgebreid verslag van Graspop 2024. Onze reporter Ruben Schoenmakers is sinds woensdagmiddag ter plaatse. Hij deelt allereerst het goede nieuws: “Het festivalterrein is goed. Daar zijn amper plassen te zien.”

Camping Boneyard

Een minder rooskleurig verhaal is het op de festivalcampings. De gratis camping ‘Boneyard’ is nog wel te doen, mede doordat het slechtste deel daarvan is afgesloten omdat het er te modderig is. Dat zorgt dus wel voor minder kampeerplek.

Ook de weg er naartoe is een flinke hindernis. Ruben: “De laatste tweehonderd meter vormen een enorm modderbad, daar is het drassig tot en met. En hoe meer mensen er overheen lopen, hoe erger het wordt.”

Camping Inferno

De grootste problemen spelen voorlopig bij camping ‘Inferno’, de betaalde camping van Graspop. Ruben: “De duurdere tenten hebben inmiddels platen gekregen, maar bij de goedkopere tenten ligt enkel wat schors op de hoofdpaden. De tent die ons werd aangeboden had plassen water in de voortent, en een slotgracht. Het gaat nog net, maar er moet niet veel meer bijkomen, dan wordt het echt horror.”

Dat er nog veel mensen bijkomen zit echter wel nog in de lijn der verwachting. Het festival moedigde mensen af om woensdag al te komen, dus het overgrote deel van de bezoekers moet nog arriveren. Vanaf donderdag start het hoofdprogramma van het festival.

Zon

De zon heeft de hele dag volop geschenen en er wordt met man en macht gewerkt om het terrein verder begaanbaar te maken. Donderdag wordt ook prima weer verwacht, maar op vrijdag staat er vooralsnog een zeer natte dag voorspeld met 23mm regen in Dessel. Ook zaterdag blijft het niet droog; de zondag lijkt wel weer beter.

Het zal kortom een flink kat-en-muis spel worden voor de organisatie om alles toegankelijk te houden. Gelukkig is de sfeer op Graspop doorgaans van de buitencategorie, dat maakt een hoop goed. Ook staat er een schitterend programma klaar, met onder meer TOOL en Alice Cooper. Voor de laatste updates volg je de Festileaks homepage, onze Graspop Whatsapp-community en het Graspop Forum.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.