Headliner op BKS: Who the f*ck is Justice?

Al ruim 20 jaar maakt het duo samen muziek. Justice, bestaande uit Gaspard Augé en Xavier de Rosnay, brak door in 2003 met hun remix van ‘Never Be Alone’ van Simian, die later werd uitgebracht als ‘We Are Your Friends’. Dit nummer werd al snel een wereldwijd anthem op feestjes en festivals. Het zette de toon voor wat komen ging: krachtige, ritmische beats met een unieke twist​.

In 2007 komt het debuutalbum van Justice, † (Cross) uit. Op dit album staan hits zoals ‘D.A.N.C.E’ en ‘Stress’. Voor dit album kregen ze een Grammy-nominatie voor Beste Electronic/Dance Album en gingen hiermee de festivals langs. Zo stond het duo op alle grote podia van Coachella en Sonar tot Roskilde maar ook de festivals in de BeNeLux zoals Pukkelpop, Dour, Rock Werchter, Lowlands en Pinkpop.

Een aantal jaar later komt het tweede album Audio, Video, Disco (2011) uit. Dit album was iets meer rock-georiënteerd dan het vorige album. Hierdoor versterkte gelijk hun plek in de elektronische muziekwereld, omdat het in die tijd een enorm vernieuwende en uniek sound was.

Na Audio, Video, Disco ging het duo een meer poppy en groovy kant op met het album Woman dat uitkwam in 2016. Nummers hadden zelfs een catchy refrein, bijvoorbeeld ‘Pleasure’, wat erg aansloeg bij het publiek. Het album werd zo’n succes dat ze in 2018 nog een remix album genaamd Woman Worldwide uitbrachten met nieuwe bewerkingen van nummers die eerst enkel voorkwamen in liveshows.

Nieuwe muziek in 2024

Na zes jaar geen nieuwe muziek te hebben uitgebracht, komt Justice in 2024 terug met het album Hyperdrama. Het album staat vol toffe samenwerkingen zoals met Tame Impala en Thundercat. Het album zit goed in elkaar, is meeslepend en spannend. Je hoort dat er hard aan gewerkt is en hoe het duo over iedere beat heeft nagedacht. Met deze nieuwe nummers belooft de nieuwe show ook zeker weer spannend en vernieuwend te zijn.

Ultieme lichtshows bij de optredens

Lichteffecten, lampen en videoschermen zijn essentiële onderdelen van een Justice liveshow. Het duo denkt sinds het begin van hun carrière al goed na over welke lampen wanneer aan moeten en hoe ze het de volgende keer anders kunnen doen. Tijdens eerdere tours gaven ze bijvoorbeeld aan dat ze geen beelden/video’s wilden, enkel licht en niet teveel kleur. Dit omdat ze het publiek niet te veel willen afleiden van de muziek, wat natuurlijk centraal staat tijdens een optreden.

Tegenwoordig zien we nog steeds geen video’s maar tijdens het optreden op Coachella waren er hier en daar zeker gekleurde lichten te vinden. Tijdens ‘One Night/All Night’ met Tame Impala kunnen we op BKS ook zeker wat feestelijk dansende lampen verwachten.

Voor de aankomende show heeft het duo zes maanden gerepeteerd om ervoor te zorgen dat alle spiegels, bewegende lichten en alle andere onderdelen van de installatie goed bij de muziek passen. Terwijl tegelijkertijd het visuele spektakel niet mag afleiden van het muzikale optreden van de Franse mannen. Kortom, een show die je echt niet mag missen.

Justice op Best Kept Secret 2024

Ben jij ook zo benieuwd geworden naar Justice? Of kende je de band al? Je ziet ze deze festivalzomer in ons land op Best Kept Secret 2024 waar ze een headline show spelen op zondag 9 juni. Ze spelen op de ONE van 22:00 – 23:15 en zijn daarmee dé perfecte afsluiter van het weekend. Hier nog bij zijn? Er zijn nog zowel weekend als dag kaarten te koop voor BKS 2024. Deze zijn allemaal beschikbaar via de officiële website.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.